Jau rīt notiks Laimas Jansones, Arta Oruba un Andra Gruntes koncerts «Zarbugans» (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

12.novembrī Latvijas Radio ekskluzīvs Laimas Jansones, Arta Oruba un Andra Gruntes koncerts. Trio pirmsākumi meklējami festivālā «Rīgas Ritmi 2012», kad uz «Arteļa» skatuves kāpa etnogrāfiskās kokles izpildītāja Laima Jansone kopā ar perkusionistu Arti Orubu un basistu Andri Grunti.

Šis trio bija kaut kas unikāls un džeza mūzikā nebijis, atklājot jaunu melodiski sintezējošu ceļu. Žurnāls «All About Jazz» šo projektu nosauca par festivāla atradumu un paredzēja tam daudzsološu nākotni. Turpinot sadarbību, festivāla «Rīgas Ritmi 2013» apmeklētājiem tika dota iespēja apmeklēt un dzirdēt trio koncertprogrammu «Zarbugans». Arī šis koncerts pievērsa ietekmīgā žurnāla «All About Jazz» pārstāvja uzmanību – žurnālists atzina, ka nebija kļūdījies, prognozējot projektam ilgtspēju. Tomēr līdzās tam iespaidu atstāja arī joprojām unikālā modernās un tradicionālās mūzikas sintēze kopā ar interesanto skatuves izkārtojumu un pašu mūziķu skatuves tēliem.

Jau otrdien šis īpašais festivāla «Rīgas Ritmi» mūzikas projekts tiks prezentēts arī citiem – tas notiks 12.novembrī Latvijas Radio 1.studijā, kur trio sniegs ekskluzīvu koncertu šauram klausītāju lokam.

Laimas Jansones, Andra Gruntes un Arta Oruba muzikālais vēstījums tiecas pārvarēt instrumentu pielietojuma robežas un pavērt jaunu, paralēlu pasauli. Projekta pamatā ir trīs dažādi instrumenti un tikpat dažādas personības. Šāds unikāls sastāvs ir izaicinājums, jo pasaules mūzikā tādu vienkārši nav, līdz ar to – trio sastāvs ir uzņēmies divtik sarežģītu darbu – līdzās muzicēšanai veidot arī šī trio idejisko konceptu. Skaņdarbu klāstu veido oriģinālas kompozīcijas, kuru ietekmes avoti tiecas aptvert kā džezu, tā arī etnogrāfisko mūziku.

«Festivāla «Rīgas Ritmi» atradums - unikāls tradicionālās un mūsdienīgās mūzikas sakausējums, kas padara Laimu par vienu no šī brīža talantīgākajām Latvijas džeza skatuves māksliniecēm, - «All About Jazz».

Tiešraidē koncerts tiks translēts Latvijas Radio Klasika.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu