Nepieciešams:
Svētku galds: Jogurta <i>panna cotta</i> (18)
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
- Jogurts bez piedevām – 400 g
- Neliels ingvera gabals
- Gaišais greipfrūts – 1 gab.
- Cidoniju sīrups – 100 ml
- Želatīns – 10 g
- Svaigas dzērvenes – 3 saujas
- Ziedputekšņi – 1 ēdamk.
- Glāzes vai burciņas
Pagatavošana:
- Traukā lej cidoniju sulu un pierīvē nelielu gabaliņu ingvera
- Sulai pievieno želatīnu un atstāj uzbriest 5 min.
- Izspied greipfrūtu sulu
- Sakarsē želantīnu, sajauc ar greipfrūta sulu un jogurtu viendabīgā masā
- Masai pievieno ziedputekšņus un lej glāzē līdz pusei
- Panna cottu liec ledusskapī vismaz uz stundu
- Pasniedz ar svaigām dzērvenēm
- Aikāgaršo padoms! Jogurta bez piedevām vietā izmēģini jogurtu ar piedevām pēc savas izvēles