Kongresu namu ieskandinās džezs «New York Voices» un Latvijas Radio bigbends (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Festivāla «Eiropas Ziemassvētki» ietvaros 6. decembrī Kongresu namā notiks džeza dzimtenes Amerikas un Latvijas satikšanās uz vienas skatuves, kad «Latvijas Radio bigbendam» pievienosies viena no pasaulē labākajām džeza vokālajām grupām, «Grammy» balvas ieguvēji - «New York Voices». 

«New York Voices» plašais muzikālais ampluā septiņos studijas albumos ietver klasisko, R&B (mūzikas žanrs, kas apvieno džeza, gospeļa un blūza elementus), džeza un popmūziku. Jau divdesmit gadu grupa ceļo pa visu pasauli, koncertējot pasaules slavenākajās koncertzālēs. Portāls «AllAboutJazz.com» raksta: «Nav nemaz jābūt fanātiskam džeza fanam, lai spētu novērtēt šo ansambli. Grupas radītie aranžējumi, vitālā enerģija un aizrautīgā muzicēšana paceļ to visaugstākās klases līmenī. Protams, tas nav brīnums, kad, satiekoties četriem izcili talantīgiem vokālistiem vienā kolektīvā, rodas neaizmirstama vokālās un instrumentālās mūzikas klausīšanās pieredze.» «Manchester Craftsmen’s Guild»: «Ar perfekti nostrādātu un nopietnu attieksmi savā priekšnesumā un skatuviskajā stājā «New York Voices» klausītājiem liek noticēt, ka tas viss tapis rotaļīgā vieglumā – tik nepiespiesti viegli tas šķiet.»

««Latvijas Radio bigbends» ir liels sasniegums mūsu kultūrai,» atzīst tā patrons Raimonds Pauls. 2012. gadā atjaunotais bigbends neatlaidīgi turpina radošos meklējumus, sadarbojoties ar pasaules klases mūziķiem un vokālistiem. Šobrīd tas ir paguvis izveidot vairākas starptautiski nozīmīgas sadarbības ar džeza mūzikas grandiem, kas ir pazīstami visā pasaulē. Bigbenda sastāvā muzicē ievērojams zviedru trompetists Lasse Lindgrēns. Tostarp «Latvijas Radio bigbends» ir uzstājies ar leģendāro amerikāņu džeza vokālistu Kurtu Elingu un izcilo itāļu džeza dīvu Robertu Gambarinu. Roberta atzinusi, ka «Latvijas Radio bigbenda» un tā solistu uzstāšanās bija satriecoša. ««Latvijas Radio bigbends» ir lielisks! Tas ir pelnījis stabilu un spožu nākotni.» - tā par bigbendu izteicās Kurts Ellings. Savukārt pianists un aranžētājs Lorencs Hobgūds atzinis, ka «strādājot kopā, bigbends bija atvērts un brīvs no aizspriedumiem attiecībā uz mūzikas skanējuma atdzīvināšanu. Ne visi bigbendi to spēj.»

  • Biļetes var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs.
Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu