WADA: Ārmstrongam nepieciešams brīnums, lai atsauktu mūža diskvalifikāciju (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Bēdīgi slavenajam amerikāņu riteņbraucējam Lensam Ārmstrongam ir nepieciešams brīnums, lai pārskatītu viņa lietu par mūža diskvalifikāciju no sporta, atzinis Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) prezidents Džons Feihijs.

Pērnā gada beigās sportistam tika piemērota atpakaļejoša mūža diskvalifikācija no 1998. gada 1. augusta un anulēti visi sasniegtie rezultāti, kuru vidū ir uzvaras «Tour de France» velobraucienā laika posmā no 1999. līdz 2005. gadam.

«Redzu šo lietu kā pabeigtu. Vajadzētu kaut ko līdzīgu brīnumam, lai procesu atkal atsāktu,» paudis Feihijs.

Pirms vairākiem mēnešiem Ārmstrongs izteica vēlmi sadarboties ar WADA, cerot, ka tas varētu «mīkstināt» viņa sodu. Feihijs gan izsakās, ka riteņbraucējs nav turējis savu vārdu.

«Viņš nesadarbojās un neaizstāvēja apsūdzības pret sevi. Nav bijis brīdis, kad Ārmstrongs teiktu, ka vēlas dot būtisku palīdzību šajā lietā,» skaidrojis prezidents.

Tāpat Feihijs atzinis, ka pirmā iestāde, kas varētu izskatīt lietu par soda samazināšanu, būtu ASV Antidopinga aģentūru (USADA).

Tieši apjomīgas USADA izmeklēšanas rezultātā pagājušā gada beigās Ārmstrongam tika atņemti septiņi prestižā daudzdienu velobrauciena «Tour de France» uzvarētāja tituli un šī gada sākumā amerikānis atzinās ilglaicīgā aizliegto vielu lietošanā.

Februārī sportists izteicās, ka ir gatavs sadarboties izmeklēšanā ar jebkuru iestādi, izņemot USADA.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu