Peress pēc sezonas pametīs F-1 komandu «McLaren» (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Meksikāņu pilots Serhio Peress pēc šīs sezonas pametīs Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta komandu «McLaren», pavēstījis sportists.

Pašlaik 23 gadus vecais Peress savā pirmajā sezonā «McLaren» komandas rindās ticis pie 35 kopvērtējuma punktiem, bet viņa labākais rezultāts ir izcīnītā piektā vieta Indijas «Grand Prix» sacīkstēs. Tikmēr otrs komandas pilots Džensons Batons no Lielbritānijas līdz šim iekrājis 60 kopvērtējuma punktus.

Paredzams, ka Peresa vietā komandā nākamajā sezonā brauks pašreizējais vienības testu pilots Kevins Magnusens no Dānijas.

Līdz šim šosezon «McLaren» komandas piloti vēl ne reizi kādā no posmiem nav stājušies uz goda pjedestāla, kas ir sliktākais vienības sniegums mūsdienu F-1 vēsturē.

Pagājušajā sezonā Peress demonstrēja pārliecinošu sniegumu «Sauber» komandas rindās, trīs reizes stājoties uz goda pjedestāla, bet «McLaren» vienībā viņš aizstāja uz «Mercedes GP» komandu pārgājušo britu Lūisu Hamiltonu.

«Es vienmēr palikušu «McLaren» komandas fans. Taču tagad raugos nākotnē un ceru panākt iespēju atkal cīnīties par uzvarām,» paudis meksikānis.

Peress turpinās pārstāvēt komandu atlikušajos divos šīs sezonas posmos ASV un Brazīlijā.

Sezonas priekšpēdējais posms šajā nedēļas nogalē notiks Ostinā, ASV. Iepriekšējos septiņos posmos pēc kārtas uzvarējis «Red Bull» komandu pārstāvošais vācietis Sebastjans Fetels , kurš jau nodrošinājis sev ceturto čempiona titulu pēc kārtas. Vācietis pašlaik atkārtojis pēc kārtas izcīnīto uzvaru visu laiku otru labāko rādītāju, kas pieder arī Mihaelam Šūmaheram (2004.gadā). Deviņas reizes pēc kārtas F-1 posmos spējis uzvarēt Alberto Askari (1952.gadā).

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu