Īsfilmu festivāls «2Annas» piedāvā filmu «Īsais no Beļģijas» (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicātes foto

Rīgas Starptautiskais īsfilmu festivāls «2Annas», noslēdzot 2013. gada sezonu Latvijas kinoteātros, Beļģijas dienu Rīgā ietvaros 19. novembrī kinoteātrī «KSuns» piedāvā beļģu režisoru īsfilmu programmu «Īsais no Beļģijas». Beļģijas dienas Rīgā ir Beļģijas Karalistes vēstniecības Latvijā iniciēts projekts, kas tiek īstenots sadarbībā ar Latvijas kultūras organizācijām. 

Īsmetrāžas filmu programmā būs skatāmas starptautisku atpazīstamību ieguvušās beļģu īsfilmas, kas radītas pēdējo trīs gadu laikā. «2Annas» programmu raksturo kā «asprātīgu, izsmalcinātu, ekshibicionistisku, noslēpumainu, pārgalvīgu un skarbu», atklājot šībrīža aktuālākās tendences beļģu īsfilmas žanrā. Tajā skaitā «2Annu» festivālā okrobrī izrādītās «Ak, Villij» (Oh Willy) un «Māsas» (Sisters) un šī gada Oskara balvai nominētā «Ēnas nāve» (Death of a Shadow), kuras autors Toms Fanavermāts Rīgas skatītājiem sūta sirsnīgus sveicienus. «Man ir liels prieks, ka mana filma tika izrādīta festivālā Rīgā, un man ļoti žēl, ka nevarēju būt klāt. Brīnišķīgi, ka filmu izrādīs atkārtoti, turklāt prezentējot Beļģiju!» raksta režisors. Šī pasākuma ietvaros organizartoru komanda Latvijā uzņems filmas «Skaties uz mani» (Regarde-moi) režisoru Jaro Minne.

Festivāls «2Annas» šogad notika jau astoņpadsmito reizi, ar devīzi «Sieviete: avangardiste, mājsaimniece, prostitūta» pulcējot plašu interesentu loku ne tikai kino teātros, bet arī īpašajos festivāla notikumos Kaņepes Kultūras centrā un Ģertrūdes ielas teātrī. Nākošgad festivālā gaidāmas nozīmīgas pārmaiņas: pirmo reizi notiks arī pilnmetrāžas konkurss, uz Latviju vedot un izrādot Eiropas un pasaules pēdējo gadu pārsteidzošākās filmas, kas iezīmē jaunākās izteiksmes tendences. 2014. gada devīze būs «Robežpārkāpēji», un ārpuskonkursa programmās tiks izcelti pagrieziena punkti kino, kultūras un mākslas etikas vēsturē.

Beļģijas dienas norisināsies no 14.līdz 24. novembrim Rīgā, piedāvājot apmeklēt dažādus kultūras pasākumus, tostarp izstādes, koncertus, kino vakaru un Beļģijas Pecha Kucha nakti.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu