Instrumentālās popmūzikas duets «Lymbyc Systym» Rīgā jau šo piektdien

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicātes foto

Jau piektdien, 22.novembrī, Kaņepes Kultūras centrā Rīgā savu pirmo un vienīgo koncertu Baltijas valstīs sniegs instrumentālās popmūzikas duets «Lymbyc Systym» no Amerikas Savienotajām Valstīm.

Duetu no Tempes pilsētas Arizonas štatā veido brāļi Maikls un Džareds Belli (Michael Bell, Jared Bell), kuri kopā muzicē jau aptuveni 20 gadus. Savienības nosaukums «Lymbyc Systym» esot parafrāze par grupu «Lynyrd Skynyrd», ar kuras mūziku, kā daudzi šīs paaudzes amerikāņi, brāļi ir uzauguši. Sapņainā, mazliet melanholiskā un «gličīgā» (no «glitch» angļu val. - mūzikā ar to apzīmē dažādu sprakšķu, klikšķu un citu trokšņu izmantošanu ritmiskā zīmējuma akcentēšanai) popmūzika brāļus Bellus ļauj salīdzināt, piemēram, ar «mum», Rīgā jau divkārt pabijušajiem «Arms And Sleepers», «The Album Leaf» un «The Books». Turklāt, ik pa laikam brāļi turnejās kā viesmūziķi ir bijuši gan pēdējo, gan «Crystal Castles», «Balmorhea» un «Her Space Holiday» sastāvos.

Koncertu ievadīs instrumentālās mūzikas duets «Kaktiņš un Stūrītis» no Liepājas. Duets aizsācies salīdzinoši nesen, pirms pāris gadiem, kad uz dzīvi Liepājā pārcēlās viens no Mārtiņiem - Mārtiņš Jansons. Otrs - Mārtiņš Kuzmins - bija priekšā un, kā izrādījās, jau gaidīja. Kopīgu interešu dzīti abi vienojās kopīgā «dziesmā», kurā lielākoties bez liekiem vārdiem dažādus instrumentus spēlē M. Jansons, bet par ritma sekciju rūpējas M. Kuzmins. Dienu iepriekš, 21.novembrī, no aptuveni plkst. 23:00 «Lymbyc Systym» bundzinieks Maikls Bells ar DJ setu uzstāsies bārā «Shot Café» pie Pulvertorņa. Ieeja uz deju grīdas bez maksas.

Biļetes uz 22.novembrī Rīgā gaidāmo koncertu nopērkamas elektronisko biļešu tirdzniecības vietnē internetā: «bezrindas.lv». To cena šobrīd Ls 6.00. Tuvojoties koncertam biļetes kļūs dārgākas, to skaits ierobežots.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu