«Melnie punkti» uz Latvijas ceļiem (48)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: taberandrew, CC BY-SA 2.0

«Asiņainais novembris» uz Latvijas ceļiem turpina attaisnot savu bēdīgo nosaukumu. Izpētot negadījumu statistiku, redzams, ka avārijas notikušas visos Latvijas reģionos - galvenokārt diennakts tumšajā laikā, vēsta Latvijas Televīzija.

Kamēr valsts amatpersonas gatavo kārtējo akciju, lai ar reklāmām glābtu cilvēku dzīvību, satiksmes psihologi uzsver, ka jāmainās sabiedrības attieksmei pret ceļu satiksmes noteikumu pārkāpējiem.

Neskatoties uz pagājušajā nedēļā izskanējušajiem izmisušajiem policijas un ekspertu aicinājumiem katram pārdomāt savu iešanas un braukšanas kultūru kopējā satiksmē, cilvēki uz Latvijas ceļiem turpina mirt. Šis mēnesis pamatoti nodēvēts par «asiņaino novembri» - ceļu satiksme prasījusi 21 cilvēka dzīvību, pārsvarā tie ir gājēji.

Šajā mēnesī gājēji nobraukti Garkalnē, Ventspilī, Jelgavā, Inčukalnā, Vangažos, Lielvārdes, Rēzeknes, Salacgrīvas novados. Novembris liktenīgs izrādījies vēl diviem cilvēkiem Rīgā un diviem - Babītes novadā. Šai asiņainajai kartei jāpievieno traģiskas avārijas Rugāju, Ludzas un Babītes novados, kurās, automašīnām apgāžoties, kopumā bojā gāja pieci cilvēki.Transportlīdzekļu sadursmēs Lielvārdē un Skrīveros mira vēl trīs cilvēki. Ogrē dzīvību zaudēja auto notriekts velosipēdists.

Komentāri (48)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu