Noslēgusies dziesmu iesniegšana Eirovīzijas nacionālajai atlasei (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicātes foto

Ar saukli «Made in Latvia» noslēgusies dziesmu iesniegšana Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālajai atlasei «Dziesma 2014». Šogad no 1.oktobra līdz 20.novembrim dziesmas varēja pieteikt tikai Latvijas autori. Atskaņošanai pusfinālos konkursa žūrija izvēlēsies 24 dziesmas, kuras paziņos 2.decembra preses konferencē.

Iesniegto dziesmu skaits pa gadiem mainījies, vidēji Latvijas Televīzija ik gadu saņem 70 Latvijas autoru pieteikumu. Visvairāk dziesmu iesniegts 2010.gadā – 82, vismazāk – 2005.gadā, ap 50 dziesmu. Šogad kopā saņemtas 73 dziesmas, no tām 60 – angļu valodā, 11 – latviešu valodā, pa vienai franču un krievu valodās.

«Šogad aicinājām dziesmas pieteikt tikai Latvijas autoriem, jo Latvijā ir daudz talantīgu mūziķu. Eirovīzija ir nozīmīga platforma mūziķu tālākai izaugsmei gan vietējā, gan starptautiskajā arēnā, un šo iespēju gribam nodrošināt tieši savējiem. Esam pārliecināti, ka nacionālās atlases uzvarētāji Latviju šogad parādīs vislabākajā gaismā,» uzsver VSIA «Latvijas Televīzija» valdes loceklis programmas attīstības jautājumos Sergejs Ņesterovs.

LTV atgādina, ka mainīti nacionālās atlases datumi – pusfināli Rīgā notiks 2014.gada 1. un 2.februārī. No katra pusfināla sešas dziesmas tiks izvirzītas finālam, kas notiks 22.februārī Ventspilī. Starptautiskais konkurss «Eirovīzija 2014» šogad notiek Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā – pusfināli 6. un 8.maijā, bet fināls 10.maijā.

Visas minētās konkursa kārtas – gan nacionālās atlases pusfināli un fināli, gan starptautiskais konkurss, būs vērojami tiešraidēs LTV1 un «ltv.lv» mājas lapā. Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālo atlasi Latvijas Televīzija arī šogad organizē sadarbībā ar Ventspils pilsētu, kas jau četrpadsmito gadu sniedz neatsveramu atbalstu Starptautiskā dziesmu konkursa rīkošanā, kas ir tik nozīmīgs Latvijas mūziķiem un visai sabiedrībai.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu