F-1 nākamgad gatavojas 19 posmu garai sezonai (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāts nākamajā sezonā veidosies no vien 19 posmiem, kas ir par trim mazāk nekā sākotnēji plānots, vēsta ietekmīgais portāls «Autosport.com».

Iepriekš Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) nāca klajā ar provizorisko nākamās sezonas kalendāru, kas sevī ietvēra 22 posmus. Tomēr jau tagad noprotams, ka nākamajā mēnesī publiskojamajā oficiālajā kalendārā būs vairākas izmaiņas.

Jau iepriekš kļuvis skaidrs, ka nākamajā sezonā tomēr neizdosies aizvadīt ieplānotos posmus ASV pilsētā Ņūdžersijā un Meksikā. Tāpat «Autosport.com» informācijas avoti vēsta, ka no kalendāra tiks svītrotas arī sacensības Dienvidkorejā.

Lai ieviestu paredzamās izmaiņas, tiks mainīts sezonas posmu izkārtojums, kas liks Brazīlijai šķirties no sezonas noslēdzošā posma tiesībām. Tā vietā nākamo sezonu plāno noslēgt ar sacensībām Abū Dabī.

F-1 nākamās sezonas oficiālais kalendārs tiks publiskots 6. decembrī.

Pašlaik paredzamais nākamās sezonas kalendārs ir šāds - Austrālija (16. marts), Malaizija (30. marts), Bahreina (6. aprīlis), Ķīna (20. aprīlis), Spānija (11. maijs), Monako (25. maijs), Kanāda (8. jūnijs), Austrija (22. jūnijs), Lielbritānija (6. jūlijs), Vācija (20. jūlijs), Ungārija (27. jūlijs), Beļģija (24. augusts), Itālija (7. septembris), Singapūra (21. septembris), Japāna (5. oktobris), Krievija (12. oktobris), ASV (26. oktobris), Brazīlija (2. novembris) un Abū Dabī (16. novembris).

Arī šosezon piloti čempionātā sacenšas 19 posmu garumā. Sezona šīs nedēļas nogalē finišēs Brazīlijā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu