No nākamā gada Cēsu novada uzņēmējiem būs vairāk iespēju saņemt NĪN atvieglojumus (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo/R.Oliņš

Ar 2014.gada janvāri spēkā stāsies Cēsu novada domes sēdē pieņemtie grozījumi pašvaldības saistošajos noteikumos par atvieglojumu piemērošanu nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) maksātājiem Cēsu novadā, īpaši izceļot atvieglojumus, kas domāti jaunajiem uzņēmējiem un esošajiem, kas investē uzņēmuma attīstībā, aģentūru LETA informēja Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs (V).

Pieņemtie grozījumi paredz vairākas izmaiņas atvieglojumu saņemšanas noteikumos, tostarp uzņēmējiem, kas īpašumos uzcēluši jaunas ēkas, vienu gadu tiek piemērots NĪN atvieglojums. Pēc Rozenberga sacītā, iepriekš šāda kārtība bijusi valsts noteikta, taču pēcāk valsts noteikumu atcēlusi, tādēļ pašvaldība to realizējusi savos saistošajos noteikumos.

25% NĪN atvieglojums līdz šim piešķirts ražojošajiem uzņēmumiem, kuru darbinieku skaits salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu ir saglabājies vismaz 75% apmērā, kā arī investīcijas uzņēmuma attīstībā ir vismaz 25 000 latu vērtībā, taču jaunie grozījumi no janvāra paredz atlaidi piešķirt jau tad, ja investīciju apjoms attīstībā ir vismaz 10 000 latu.

Kā jaunums NĪN atvieglojumu sistēmā Cēsu novadā ar pieņemtajiem grozījumiem ieviesta 50% NĪN atlaide, kas tiek piešķirta jauniem uzņēmējiem, kuru darbība nav ilgāka par trim gadiem un kuri nodarbina vismaz trīs darbiniekus. Tāpat šāda atlaide tiek piešķirta telpu iznomātājiem, ja tie atvieglo telpu nomu šādiem jaunajiem uzņēmējiem.

Rozenbergs arī norādīja, ka joprojām spēkā būs arī iespēja saņemt līdzšinējo atlaidi 25% apmērā no NĪN uzņēmumiem, kas darbojas tūrisma nozarē, tostarp viesnīcu, kafejnīcu un citu iestāžu īpašniekiem.

Domes priekšsēdētājs atzina, ka, piešķirot atvieglojumus nodokļu maksājumiem, zināmā mērā cieš pašvaldības budžets, taču domes deputāti esot vienojušies, ka potenciālais ieguvums ir būtiskāks par iespējamajiem zaudējumiem un pašvaldības attīstību lēmums neapdraudēšot.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu