Foto: Slavenības pauž atbalstu Likteņdārza draugu ceļa projektam (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Toms Norde

Vakar, 21. novembrī, t/c «Galerija Centrs» apmeklētāji tika iepazīstināti ar jauno Rīdzenes ielas izstādi, kas veltīta Likteņdārza draugu ceļa izveidei. Atklāšanas pasākuma laikā sabiedrībā zināmi sportisti, aktieri, mūziķi un citu jomu pārstāvji, izsakot savu atbalstu Likteņdārzam un tā izveidei, ievietoja savus personalizētos bruģakmeņus izstādes motīvā, ko būs iespējams apskatīt līdz pat 8. decembrim.

Kokneses fonda valdes loceklis Bruno Cīrulis: «Likteņdārzs ir vieta, kurā mēs varam rast mierinājumu pagātnei, gūt spēku šodienai un iedvesmu saviem nākotnes sapņiem. Tā ir vieta, ko veidojam nākamajām paaudzēm - nākotnes Latvijai. Draugu ceļš, kurā mums ir iespēja iestrādāt bruģakmeņus ar personu vārdiem, Likteņdārzam piešķirs īpašu vērtību. Katrs bruģakmens ir kā vēstījums, kurā arī pēc vairākiem gadiem sajutīsim to, kas bijām vakar. Priecājamies par katru ģimeni, sporta komandu vai darba kolektīvu, kas draugu ceļā ieliek kopības izjūtu un domas par Latviju.»

Atbalstu Likteņdārza draugu ceļa projektam ar sava bruģakmens izveidi pauduši sabiedrībā mīlēti mūziķi Kārlis Kazāks, Jolanta Gulbe, Aija Andrejeva, Jānis Holšteins Upmanis un diriģents Ints Teterovskis, kā arī sportisti Raimonds Bergmanis, Aigars Apinis un viņa treneris Aldis Šūpulnieks, Dukuru ģimene, Lūšu ģimene un visa Dinamo Rīga hokeja komanda. Likteņdārza draugu ceļā ievietoti arī finansistes Ilzes Jurkānes ģimenes bruģakmeņi. Nākamajā pavasarī draugu ceļā tiks iestrādāti aktieru Sigitas Jegļevskas, Ulda Dumpja un Vara Vētras, kā arī režisores Žaklīnas Cinovskas, modes mākslinieces Elitas Patmalnieces, psiholoģes Ainas Poišas, Latvijas Paralimpiskās komitejas prezidentes Daigas Dadzītes un žurnālista Jāņa Gestes personalizētie bruģakmeņi. Izstādes norises laikā šo personu bruģakmeņus būs iespēja apskatīt t/c «Galerija Centrs», vēlāk tie kopā ar citiem atbalstītāju bruģakmeņiem tiks vesti uz Likteņdārzu, lai nākamā gada pavasarī veidotu draugu ceļa turpinājumu.

«Personalizētais bruģakmens var būt lielisks veids, kā pateikties cilvēkiem, kas mūs ir atbalstījuši vai nesavtīgi palīdzējuši citiem. Tā var būt sirsnīga dāvana Ziemassvētkos draugiem, radiem un kolēģiem vai iespēja izveidot savas ģimenes vēstījumu nākamajām paaudzēm. Vēlamies ticēt, ka Likteņdārza draugu ceļa atbalstītāju vārdi, kas tiks iestrādāti šajā ceļā, spēs veidot priekšstatu par šodienas Latvijas vērtību, tās iedzīvotājiem, - spēcīgām ģimenēm, mīlētiem sportistiem, radošām personībām un nesavtīgiem cilvēkiem,» atzīst t/c «Galerija Centrs» vadītāja Zita Siliņa.

Izstādes norises laikā no 21. novembra līdz 8. decembrim Rīgas iedzīvotājiem un viesiem būs iespēja apskatīt jau paveikto Likteņdārza draugu ceļa izveidē un uzzināt kā pašiem iesaistīties projektā, kas veltīts Latvijas valsts simtgadei. Darba dienās no pulksten 14.00 līdz 18.00 un arī katru sestdienu no 12.00 līdz 14.00 ikvienam tirdzniecības centra «Galerija Centrs» apmeklētājam būs iespēja tikties ar Likteņdārza pārstāvjiem un veikt simbolisku ziedojumu septiņu latu apmērā draugu ceļa izveidei, iegūstot iespēju izveidot personalizētu bruģakmeni ar savu, kāda ģimenes locekļa vai drauga vārdu. Cilvēki var veikt ziedot arī lielākas naudas summas, saņemot iespēju izveidot vairākus personalizētos bruģakmeņus. Personalizētajā bruģakmenī ir iespēja nenorādīt savu vārdu, atstājot to bez gravējuma, - tā ir paša ziedotāja izvēle. Ziedotājiem tiks izsniegts sertifikāts par ziedojuma veikšanu un pasūtīts bruģakmens ar ziedotāja izvēlētu vārdu un uzvārdu. Ceļa tapšanā savu atbalstu ir iespējams sniegt arī virtuāli interneta portāla draugiem.lv Likteņdārza lapā (www.draugiem.lv/liktendarzs).

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu