Leonardo di Kaprio fonds ziedo trīs miljonus dolāru (19)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Amerikāņu aktiera Leonardo di Kaprio fonds ziedojis trīs miljonus ASV dolāru (1,57 miljonus latu) Pasaules Dabas fondam (WWF), lai palīdzētu Nepālai palielināt tās tīģeru populāciju.

WWF ceturtdien paziņoja, ka di Kaprio dibinātās organizācijas piešķirtā nauda tikšot izlietota programmai, ar kuru līdz 2022.gadam plānots dubultot tīģeru populāciju Nepālā. «Viņa fonds cenšas gūt patiesus rezultātus sugu saglabāšanā uz Zemes un vietējo kopienu stiprināšanā. Nekur tas nav vēl skaidrāk redzams kā Nepālā,» teica WWF prezidents Kārters Robertss.

Nepālā mītošo tīģeru skaits ar katru gadu samazinās. Di Kaprio publicētajā paziņojumā teikts, ka tīģeru populācija visā pasaulē - 3200 dzīvnieku - esot apdraudēta «to dabiskās vides izpostīšanas un malumedniecības» dēļ. Viņa organizācija jau palīdzējusi tīģeru skaitu Nepālas «Terai Bardia» nacionālajā parkā palielināt no 18 līdz 50 dzīvniekiem.

WWF sola sadarboties ar Nepālas valdību un vietējām kopienām, lai 23 310 kvadrātkilometru lielā platībā pasargātu tīģerus, degunradžus un ziloņus no malumedniecības, palielinātu dzimstību un uzraudzītu tīģeru populāciju. Di Kaprio fonda mērķis ir aizsargāt dabu un saglabāt dabas resursus un savvaļas sugu daudzveidību. Šogad aktieris ar mākslas izsoles palīdzību fondam piesaistīja 38,8 miljonu dolāru (20,2 miljonu latu) lielus līdzekļus.

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu