ANO mudina ES palīdzēt valstīm Sīrijas bēgļu uzņemšanā (44)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

ANO Bēgļu lietu pārvaldes (UNHCR) augstais komisārs Antoniu Guterišs piektdien mudināja Eiropas Savienību (ES) palīdzēt tām valstīm, kurās ierodas liels skaists Sīrijas bēgļu.

ES jāizrāda «solidaritāte, jo īpaši, kad tādām valstīm kā Bulgārija ir ierobežotāki resursi un tās atrodas uz savienības ārējās robežas,» pēc bēgļu nometnes apmeklēšanas Sofijā sacīja Guterišs.

Bulgārijā, kas ir nabadzīgākā ES dalībvalsts, šogad, nelikumīgi šķērsojot Bulgārijas un Turcijas robežu, ieradušies teju 10 000 bēgļu, no tiem aptuveni 60% ir sīrieši.

Tā kā bēgļi spiesti mitināties šausminošos apstākļos pārpildītās nometnēs un tuvojas ziema, Bulgārijas valdība vairākkārt lūgusi palīdzību, tostarp aicinot izskatīt iespēju pārvest bēgļus uz citām valstīm.

«Ir ļoti svarīgi, ka Eiropas valstis visā kontinentā tur savas robežas vaļā, uzņem Sīrijas bēgļus un nodrošina viņiem pienācīgu palīdzību,» uzsvēra augstais komisārs. «Ir ārkārtīgi svarīgi, lai Eiropa izrādītu solidaritāti šiem ļaudīm, kas tik daudz cieš.»

Bulgārija šomēnes sāka liegt valstī iekļūt bēgļiem, kas nav no Sīrijas, un vienā robežas rajonā tā plāno uzcelt žogu 30 kilometru garumā.

Guterišs piektdien solīja, ka nākamnedēļ Bulgārijā ieradīsies tehnisko ekspertu vienība, kas palīdzēs uzlabot bēgļu uzņemšanu un paātrināt patvēruma lūgumu izskatīšanas procedūras.

Asiņainā konflikta dēļ Sīrijā savas mājas bijuši spiesti pamest un bēgļu gaitās doties vairāk nekā divi miljoni cilvēku. Līdz gada beigām šis skaitlis varētu sasniegt 3,5 miljonus, liecina prognozes.

Komentāri (44)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu