«Bada spēļu» globālie kases ieņēmumi nedēļas nogalē sasniedz 307,7 miljonus dolāru (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Piedzīvojumu filmas «The Hunger Games: Catching Fire» («Bada spēles: Spēle ar uguni») globālie kases ieņēmumi pirmajā nedēļas nogalē sasnieguši 307,7 miljonus ASV dolāru (160,6 miljonus latu).

ASV un Kanādā tās ieņēmumi bija aptuveni 161,1 miljons dolāru (84 miljoni latu). Tā ir ienesīgākā pirmā nedēļas nogale, kāda šajā reģionā jebkad fiksēta novembrī. Šogad veiksmīgāks bijis tikai supervaroņu trilleris «Iron Man 3» («Dzelzs vīrs 3»), kas maijā debitēja ar 174,1 miljonu dolāru (90,9 miljoniem latu). Nedēļas nogalē «Bada spēles: Spēle ar uguni» sāka demonstrēt 65 valstu kinoteātros, kuru vidū bija arī Latvija.

«Bada spēļu» filmu sērija izveidota, balstoties uz rakstnieces Sjūzenas Kolinsas grāmatām - tās stāsta par totalitāru Panemas valsti, kas sastāv no 12 apgabaliem. Nabadzīgie apgabali ar izteiktu sociālo atšķirtību uztur valsts galvaspilsētu Kapitoliju un arī ik gadu piedalās Bada spēlēs - nāvējošā cīņā par izdzīvošanu, kas izklaidē bagātniekus un kur uzvar tikai viens dalībnieks.

Filmā «Bada spēles: Spēle ar uguni» galvenā varone Katnisa, ko attēlo aktrise Dženifera Lorensa, ir pārkāpusi «Bada spēļu» noteikumus un guvusi uzvaru asinis stindzinošajā spēlē. Panemā sākas krasas izmaiņas un pēc taisnības izslāpušās sabiedrības nemieri. 12.apgabalam, kas ar entuziasmu sagaidījis uzvarētājus Katnisu un Pītu, ko atveido Džošs Hačersons, jādodas kaujā vēlreiz. Pirmās «Bada spēļu» daļas kopējie kases ieņēmumi bija 691,2 miljoni dolāru (360,8 miljoni latu).

««Bada spēļu» franšīzi nedrīkst novērtēt par zemu,» sacīja vietnes «Boxoffice.com» galvenais analītiķis. «Tās fanu loks paplašinājies ne tikai ASV, bet arī citur pasaulē.» Viņš nešaubās, ka otrā daļa pārspēs pirmās panākumus. «Bada spēles: Spēle ar uguni» uzņemšana izmaksāja ap 130 miljoniem dolāru (68 miljoniem latu), bet vēl 55 miljoni dolāru (29 miljoni latu) tika iztērēti apjomīgai reklāmas kampaņai.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu