Tuvākajās diennaktīs gaidāmi sarežģīti laikapstākļi (19)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Chalkie_CC, CC BY-NC 2.0

Tuvākajās diennaktīs ciklonu darbība izraisīs mainīgus un nepatīkamus laikapstākļus, gaidāms stiprs vējš un nokrišņi, tostarp apledojums, prognozē sinoptiķi.

Otrdienas vakarā un naktī uz trešdienu gaisa temperatūra valsts austrumu daļā pazemināsies līdz -7 grādiem, bet no rietumiem sāks ieplūst siltāks gaiss – Kurzemes rietumkrastā gaisa temperatūra trešdienas rītā paaugstināsies līdz +7 grādiem.

Trešdien, sākot ar agru rītu no valsts ziemeļrietumiem, pāri Latvijai virzīsies nokrišņu zona – gaidāms lietus, atkala un slapjš sniegs, valsts austrumu daļā, īpaši Latgalē, arī sniegputenis un vairākus centimetrus biezas sniega segas izveidošanās, kā arī migla. Trešdienas rītā ceļi un ielas daudzviet apledos.

Vienlaicīgi pastiprināsies rietumu vējš, trešdienas rītā tā ātrums brāzmās sasniegs 10-15 metru sekundē, pretvēja piekrastē – 19 metru sekundē. Vēl stiprāks vējš gaidāms ceturtdien, kad tā ātrums brāzmās piekrastē sasniegs 20-25 metrus sekundē.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +3..+8 grādiem, siltākais laiks gaidāms trešdienas vakarā un naktī uz ceturtdienu. Ceturtdien uzspīdēs saule un nokrišņu būs maz.

Saskaņā ar pašreizējo prognozi sestdien Latviju sasniegs otrais ciklons, svētdien – trešais. Gaidāms lietus, sniegs un atkārtota vēja pastiprināšanās. Mainīgi laikapstākļi būs arī nākamnedēļ.

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu