Eksperts: Izdevīgāk nopirkt labas riepas, nevis maksāt par autoremontu (33)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Capt' Gorgeous, CC BY-SA 2.0

Strauji tuvojoties laikam, kad autovadītājiem būs jānomaina vasaras riepas uz ziemas riepām, arvien aktuālāks kļūst jautājums par to, kādas tieši iegādāties – ar vai bez radzēm. Ziemeļvalstu autovadītāji dod priekšroku riepām ar radzēm, autovadītājiem Latvijā domas dalās, novembrī veiktajā aptaujā noskaidrojis uzņēmums «Goodyear».

Vērtējot Latvijas autovadītāju attieksmi, kas norāda, ka jaunu un atbilstošu auto riepu iegādes būtiskākais faktors ir vēlme ietaupīt, būtiski ir saprast, kā to izdarīt, netērējot tam ievērojamus līdzekļus. Viens no risinājumiem, ko min paši autovadītāji, ir izvēlēties riepas ar radzēm.

51% aptaujāto autovadītāju Latvijā norāda, ka viens no veidiem, kā ilgtermiņā ietaupīt uz ziemas riepu maiņu, ir izvēlēties riepas ar radzēm. Pēc viņu domām, tieši ierobežotais laiks to lietošanai atmaksājas riepu lietošanā uz vairākām sezonām. Savukārt 49% norāda, ka izdevīgāk tomēr ir iegādāties riepas ar labiem protektoriem, kuras līdzvērtīgi varēs lietot vairākas sezonas pēc kārtas, vienlaikus neuztraucoties par to, ka nākas ar tām braukt pēc noteiktās sezonas maiņas.

Savukārt autovadītāji ziemeļvalstīs, kur pēdējos gados tiek piedzīvotas līdzvērtīgas ziemas kā Latvijā, pārliecinoši dod priekšroku riepām ar radzēm.

Auto nozares eksperti norāda, ka riepu izvēlē tomēr būtiskākajam faktoram ir jābūt drošībai. Pēc ekspertu domām, censties ekonomēt uz riepu izvēli ir neizdevīgi, jo nelaimes gadījumu sekas, kuras radušās sliktu riepu rezultātā var radīt daudz lielākas izmaksas.

«Atbildīgam autovadītājam galvenais ir necensties ekonomēt uz riepām, jo tās, salīdzinot ar automašīnu, cilvēku dzīvību un veselību, ir lētas. Lai gan tiek prognozēta globālā sasilšana, ziemas Latvijā joprojām ir sniega un ledus bagātas. Tādēļ ir jāizvēlas atbilstošas ziemas riepas, lai varētu nobremzēt tur, kur tas ir nepieciešams, nevis piecus metrus tālāk,» norāda Drošas Braukšanas skolas vadītājs Artūrs Priednieks.

Līdzīgu nostāju pauž Latvijas Automoto biedrības prezidents Juris Zvirbulis, piebilstot, ka autovadītāji kļūst arvien apzinīgāki: «Ja skatāmies statistiku, tad cilvēki pamazām sāk saprast, ka izdevīgāk ir nopirkt labas riepas, nevis maksāt par autoremontu».

Komentāri (33)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu