Di Resta nākamajā sezonā varētu palikt ārpus F-1

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Nākamā gada Pirmās formulas (F-1) čempionātā bez braucēja vietas varētu palikt skots Pols di Resta, kurš iepriekšējās trīs sezonas pārstāvējis «Force India» komandu.

«Man nav ideju,» di Resta izteicās pēc šīs sezonas noslēdzošā posma.

Pēc pašreizējām prognozēm nākamajā sezonā «Force India» komandā brauks vācietis Niko Hilkenbergs un meksikānis Serhio Peress. Hilkenbergs jau iepriekš bija di Restas komandas biedrs, bet šo gadu viņš aizvadīja «Sauber» komandā. Savukārt Peress šosezon brauca «McLaren-Mercedes» sastāvā un jau iepriekš paziņojis, ka to atstās.

Di Resta izteicies, ka viņa prioritāte ir palikt F-1, tomēr neizslēdz, ka varētu pievienoties «IndyCar» autosacīkšu seriālam un kļūt par sava brālēna Dario Frančiti aizstājēju, kuram nesen pēc smagas avārijas nācās beigt karjeru.

Tikmēr Peress izteicies, ka viņa darījums ar «Force India» vēl nav oficiāli pabeigts, tomēr noprotams, ka «iekārtoties» jaunajā vienībā viņam palīdzējusi arī «McLaren-Mercedes» vadība.

Svarīga loma šīs ziemas pāreju tirgū ir venecuēlietim Pastoram Maldonado, kuram ir ļoti spēcīga finansiālā aizmugure. Noprotams, ka Maldonado, kur turpināt karjeru, izvēlēsies starp «Lotus» un «Sauber» vienībām, bet līdz tam citiem pretendentiem uz vietām šajās komandās atliek vien gaidīt.

Paredzams, ka vienu vietu «Lotus» komandā saglabās francūzis Romēns Grožāns, bet vācietis Adrians Zutils, ja nepaliks «Force India» komandā, dosies uz «Sauber».

Skaidrība pagaidām ir par spēcīgākajām vienībām - «Red Bull» sastāvā brauks Sebastjans Fetels un Daniels Rikjardo (aizstājot karjeru beigušo Marku Vēberu), «Mercedes» vienībā turpinās startēt Lūiss Hamiltons un Niko Rosbergs, bet «Ferrari» sastāvā startēs Fernando Alonso un Kimi Raikonens (aizstājot Felipi Masu).

Tāpat zināmi abi «McLaren-Mercedes» nākamās sezonas piloti, kas būs Džensons Batons un dāņu debitants Kevins Magnusens, «Sauber» sastāvā apstiprināts krievu pusaudzis Sergejs Sirotkins, bet «Toro Rosso» sastāvā brauks Žans Ēriks Verņs un vēl viens krievs Daņila Kvjats (aizstājot Rikjardo).

Abus braucējus apstiprinājusi arī viena no vājākajām komandām «Williams», kuras sastāvā startēs soms Valteri Botass un Masa (aizstājot Maldonado). Savukārt pastarītei «Marrusia» zināms, ka sastāvā paliks Žils Bjanšī.

Tikmēr neviens no braucējiem pagaidām oficiāli nav zināms «Lotus», «Force India» un «Caterham» vienībām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu