Brīdina par spēcīgu vēju; novērots pērkona negaiss (12)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: wwwuppertal, CC BY-NC 2.0

Ceturtdien piekrastes rajonos vējš pakāpeniski iegriezīsies no ziemeļrietumiem un pastiprināsies brāzmās līdz 20-24 metriem sekundē (m/s), brīdina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC). Valsts rietumu un ziemeļu rajonos, tajā skaitā Rīgā, izsludināts dzeltenās pakāpes brīdinājums.

Aģentūra BNS vēsta, ka ceturtdienas priekšpusdienā daudzviet Latvijā īslaicīgi līst un krīt krusa, Vidzemē reģistrēts arī pērkona negaiss. Tostarp ziņas par krusu, zibeni un pērkonu saņemtas no Valmieras. Krusa novērota daudzviet Latvijā, arī Rīgā, un dažās vietās krusas graudi noklājuši baltu zemi.

Dienas vidū Rīgā vējš iegriezīsies no ziemeļrietumiem un pastiprināsies brāzmās līdz 20 m/s. Dienas laikā Latvijas teritorijā turpinās ieplūst auksts gaiss, līdz ar to lietus pakāpeniski pāries slapjā sniegā, vakarā austrumos arī sniegā.

Atsevišķos rajonos veidosies apledojums, ceļi būs slideni. Pūtīs mēreni stiprs rietumu, ziemeļrietumu vējš, kas būs brāzmains (15-18 m/s), savukārt piekrastē vēja brāzmas sasniegs 20-24 m/s. Maksimālā gaisa temperatūra gaidāma no rīta: +4...+8°, dienas gaitā tā pazemināsies.

Dzeltenās pakāpes brīdinājums nozīmē, ka laika apstākļi ir pasliktināti. «Prognozētā laika apstākļu parādība nav bīstama, taču, ja jūs plānojat aktivitātes, kuras var ietekmēt meteoroloģiskie apstākļi, esiet uzmanīgi. Esiet informēts par gaidāmajām laika apstākļu izmaiņām, un lieki nepakļaujiet sevi riskam!» iesaka LVĢMC.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu