Valstī plosās spēcīgs vējš; situācija elektrotīklā mainīga (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ceturtdien līdz plkst.14 situācija elektrotīklā nelabvēlīgo laika apstākļu dēļ ir mainīga, liecina AS «Sadales tīkls» operatīvā informācija.

Uzņēmuma preses sekretāre Ilze Rubene informē, ka spraigs elektrotīkla bojājumu novēršanas darbs noris Latvijas Ziemeļu, Austrumu un Centrālajā valsts daļā. Iedzīvotājiem jāievēro pastiprināti drošības pasākumi elektrolīniju tuvumā.

Rubene ziņo, ka ceturtdien plkst.14 elektroapgāde spēcīgā vēja dēļ ir traucēta aptuveni 10 000 klientiem. Pierīgā – Ķekavas, Stopiņu, Siguldas, Salaspils apkārtnē. Austrumos – Daugavpils, Preiļu, Dagdas un Krāslavas novadā. Ziemeļaustrumos – Jēkabpils un Gulbenes novadā.

Vēja brāzmas 20-24 metru sekundē, spēcīgs pērkona negaiss ar zibeni, dažviet arī krusa, pāris stundu laikā radījuši elektroapgādes traucējumus vairākos reģionos. Raksturojot nelabvēlīgo laika apstākļu izraisītos elektrotīkla bojājumus, visvairāk ir gadījumu, kad tiek nolauzti koki un zari, kas krītot pārrauj elektrolīniju vadus.

Rubene informē, ka AS «Sadales tīkls» mobilizēja 77 elektromontieru brigādes un aktīvi novērš bojājumus elektrotīklā, lai visiem klientiem, kuru elektroapgāde šobrīd ir traucēta, to atjaunotu pēc iespējas ātrāk.

Aktīvajā darba procesā ir ļoti grūti nosaukt precīzu klientu skaitu, kas ir bez elektrības spēcīgā vēja dēļ, jo ir papildus jāatslēdz elektrolīnijas posmi, lai nodrošinātu elektroapgādi no citām transformatoru apakšstacijām, tāpēc ir laika periodi, kad bez sprieguma palikušo klientu skaits ir svārstīgs. Kad kāds no vidējā sprieguma bojājumiem ir novērsts, elektroapgāde tiek atjaunota plašākam klientu lokam, vēstī uzņēmumā.

Gadījumos, ja tiek traucēta elektroapgāde, par atslēgumu un tā novēršanas gaitu klienti tiek informēti ar īsziņas (SMS) palīdzību. Par bojājumiem SMS tiek sūtīti tikai uz datubāzē reģistrēto lietotāju norādīto kontakttālruni.

Rubene norāda: «Operatīvas saziņas nodrošināšanai aicinām klientus, kuri vēl nav pieteikuši savu kontaktinformāciju, reģistrēt savu mobilā tālruņa numuru AS «Sadales tīkls» datubāzē, zvanot pa tālruni 80200403.»

Tā kā joprojām ir vērojams spēcīgs vējš, AS «Sadales tīkls» aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un ievērot pastiprinātas drošības prasības, īpaši atrodoties elektrolīniju tuvumā. Spēcīgā vējā var lūzt koki un zari, pārraujot elektrolīniju vadus un radot bīstamas situācijas, kas apdraud iedzīvotāju dzīvību.

«Iedzīvotājiem konstatējot bīstamu situāciju elektrolīniju tuvumā, lūgums rīkoties atbildīgi un nekavējoties ziņot, zvanot uz AS «Sadales tīkls» klientu servisa diennakts bojājumu pieteikšanas tālruni 80200404,» norāda AS «Sadales tīkls».

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu