VUGD iesaka neizslēgt TV un radio; iespējami vēja radīti postījumi (57)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: emdot, CC BY-SA 2.0

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) izplatījis brīdinājumu saistībā ar laika apstākļiem ceturtdien un naktī uz piektdienu.

VUGD vēstī, ka saistībā ar gaidāmo spēcīgo vēju iespējami elektropadeves un sakaru līniju bojājumi, koku lūšana, jumtu konstrukciju noraušana.

«Konstatējot bojātas elektropārvades līnijas vai norautus vadus, netuvojieties šiem objektiem, zvaniet «Latvenergo» avārijas dienestam pa tālruni 80200404,» teikts VUGD paziņojumā.

VUGD dežurants norāda: «Lai savlaicīgi saņemtu informāciju, neizslēdziet televizorus un radiouztvērējus. Par drošību apdraudošiem negadījumiem pa tālruņiem 01 vai 112 savlaicīgi ziņojiet Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam. Lai nepārslogotu 112 līnijas, gadījumos, kad nepieciešama neatliekamā medicīniskā palīdzība zvaniet – 113.»

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi vēstī, ka vietām Latvijā ziemeļaustrumu vējš brāzmās saglabāsies līdz 20-23 metriem sekundē. Brāzmainais vējš saglabāsies arī nakts pirmajā pusē.

Tikmēr AS «Sadales tīkls» operatīvā informācija liecina, ka ap plkst.17 elektroapgāde spēcīgā vēja un nelabvēlīgo laika apstākļu dēļ joprojām ir traucēta aptuveni 8000 klientu, no tiem 3500 elektroenerģijas lietotājiem Pierīgā – Olaines, Ķekavas apkārtnē, kur elektroapgādi ietekmē vidējā sprieguma elektrolīnijas atslēgums, lauzta balsta dēļ.

«Sadales tīkls» prognozē visdrīzākajā laikā operatīvi pabeigt lauztā balsta nomaiņu un elektroapgādi atjaunot ievērojamam skaitam lietotāju. Valsts Austrumos traucējumi tiek novērsti Krāslavas un Daugavpils novadā, Ziemeļaustrumos – Aizkraukles novadā. AS «Sadales tīkls» rēķinoties ar darba drošību diennakts tumšajā laikā, mērķtiecīgi turpina darbu, veicot bojāto elektrolīniju posmu lokalizēšanu, norāda uzņēmuma pārstāve Ilze Rubene.

Komentāri (57)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu