D. Dukurs: Martins ir «monstrs» (20)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

Latvijas skeletona treneris Dainis Dukurs pēc Pasaules kausa pirmā posma Kalgari trasē Kanādā sarunā ar «Apollo» novērtēja latviešu iespēto un pastāstīja par tehnikas pārbaužu jaunajiem noteikumiem.

Piektdienas vakarā Martins Dukurs olimpisko sezonu sāka ar uzvaru, bet Tomass Dukurs ierindojās ceturtajā vietā.

«Ar sezonas sākumu varam būt apmierināti, vienīgi atkal ir škrobe un sāpe par Tomasa ceturto vietu, taču viņam ceturto vietu limits ir jāizsmeļ un labāk, ja tas tiek darīts tagad. Mums viņu šajā trasē arī nācās piebremzēt, jo iepriekš viņš šeit startā divreiz bija izrāvis kamanas no gropes. Kad vieta divdesmitniekā jau bija nodrošināta, otrajā braucienā varēja noriskēt, un Tomass uzstūma trešo startu,» norāda treneris.

«Tomass nebija apmierināts ar slidu izvēli, kamēr Martins trāpīja desmitniekā. Viņš vispār ir monstrs! Pieļāva kļūdu, taču viņam uzreiz bija plāns B. Man pat ir grūti saprast, kā tik lielā ātrumā viņš spēj savākties uz izlabot kļūdu

«Man viens draugs jau zvanīja un priecājās, ka uzvarējām [Aleksandru] Tretjakovu, kurš pirms Martina pēdējā brauciena jau esot staigājis apkārt smaidīdams,» stāsta Dukurs. «Es neesmu no tiem, kas priecājas par citu neveiksmēm, taču kopš pagājušās sezonas notikumiem manī kaut kas ir mainījies attiecībā pret atsevišķiem sportistiem. Līdz tam es pret Krievijas komandu izturējos ar cieņu, jo meistarības viņiem netrūkst, bet kopš pie viņiem strādā divi vācu blēži [Tomass Placers un Villijs Šnaiders]… Mani aizvainoja viņu attieksme un visatļautība. Žēl, ka Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (FIBT) pērn to pieļāva.»

Šosezon kamanu pārbaudē ieviestas izmaiņas, kuras varētu palīdzēt izskaust sporta veidu no krāpniekiem. Ja iepriekš tos sportistus, kuru kamanas tiks pārbaudītas, noteica izloze, tagad bez pirmā trijnieka kamanas pārbauda arī tiem, kuriem trasē izdodas uzrādīt negaidīti lielu ātrumu.

«Žūrijā jau nav muļķu un tās pārstāvji iesaka, kuras kamanas varētu pārbaudīt. Piemēram, ja kādam ar «mirušu» startu vai acīmredzamām kļūdām izdodas sasniegt lielu ātrumu un finišā uzrādīt labu rezultātu. Tā tiešām ir pozitīvā ziņa skeletonam,» uzskata Dukurs, kurš pats ir FIBT Materiālu komisijas loceklis.

«Nemaz nezināju, ka amerikāniete [Noele Paikusa-Peisa] ir diskvalificēta, taču tas tikai apliecina iepriekš teikto, jo viņai ātrums bija pat lielāks nekā Tretjakovam. Jau iepriekš bija sajūta, ka kaut kas ar viņas kamanām īsti nav pareizi.»

Lelde Priedulēna dāmu sacensībās ierindojās 17. vietā, taču Dukurs uzsver, ka tā nav viņas vieta. «Leldei pašai vajadzēja apsteigt jaunzēlandieti [Katarīnu Eisteku], kura ir galvenā konkurente cīņā par kvalificēšanos Soču olimpiskajām spēlēm. Lelde ir pelnījusi dažus skarbākus vārdus, jo viņas potenciāls ir lielāks

«Principā cīņa par ceļazīmi uz Sočiem Leldei būs ar vēl trim sportistēm. Pagaidām viņa ir pirmā aiz strīpas. Viņai ir jābūt priekšā Eistekai, kā arī nedrīkst ļaut, lai viņu apsteidz japāniete vai rumāniete,» skaidro treneris. «Jā, Kalgari viņa neizmantoja iespēju, taču nekāda traģēdija nav notikusi, viņai vēl joprojām trūkst pieredzes.»

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu