No šodienas ziemas riepas obligātas (17)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Maggie Osterberg, CC BY-NC-SA 2.0

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) atgādina, ka no šodienas, 1.decembra, transportlīdzekļiem obligāti jābūt aprīkotiem ar ziemas riepām.

Sods par braukšanu ar ziemas apstākļiem nepiemērotām riepām ir 20 lati.

Ceļu satiksmes noteikumi nosaka, ka no 1.decembra līdz 1.martam ar ziemas riepām obligāti jāaprīko transportlīdzekļi, kuru pilna masa nepārsniedz 3,5 tonnas, kā arī to piekabes. Minimālajam ziemas riepu protektora dziļumam mērīšanas zonā jābūt 4 milimetri. Autovadītāju ziņā ir izvēlēties ziemas riepas ar radzēm vai bez radzēm. Radžotās riepas drīkst izmantot no 1.oktobra līdz 1.maijam, uz vienas ass riteņiem nav atļauts uzstādīt dažādas radžotās riepas.

Kā jau iepriekš ziņots, lielākā daļa autoīpašnieku saviem spēkratiem vasaras pret ziemas riepām nomainījuši savlaicīgi, biznesa portālam «Nozare.lv» apstiprināja autoservisos.

Riepu centru tīkla «Pirelli Key Point» speciālistu novērojumi liecina, ka īsi pirms 1.decembra ar vasaras riepām pārvietojās ap 30% automašīnu. Šonedēļ «Pirelli Key Point» centros Rīgā tika novērota diezgan augsta ziemas riepu maiņas aktivitāte - lai arī rindu nebija, servisa laiks bija rezervēts riepu maiņai par 80-90%.

«Oktobrī gaisa temperatūra Latvijā svārstījās no -8 līdz +8 grādiem un dažos rajonos bija pat sniegs. Šajās dienās autovadītāji ļoti aktīvi mainīja vasaras riepas uz ziemas, un daudzos autoservisos bija rindas. Taču pēc tam, oktobra beigās un novembra sākumā, silto laikapstākļu dēļ, novērojām aktivitātes samazinājumu,» stāstīja autoservisā.

«Pirelli Key Point» norādīja, ka kopumā tikai neliels skaits autovadītāju Latvijā izvēlas un iegādājas riepas rudens sākumā, būtiskā daļa to atstāj uz pēdējo brīdī. Vairāki autovadītāji plāno mainīt riepas arī pēc 1.decembra - patlaban uz laika posmu no 2. līdz 15.decembrim pieraksts Rīgas «Pirelli Key Point» autoservisos ir ap 60%.

Arī automašīnas riepu un disku izplatīšanas uzņēmuma «Melga plus» pārstāvis Juris Vucāns norādīja, ka autoīpašnieki saviem spēkratiem sezonai atbilstošas riepas šogad mainījuši apzinīgi un savlaicīgi.

Arī autoservisa «Oranž garaž» pārstāvis apstiprināja, ka šogad autoīpašnieki izvēlējās mainīt riepas agrāk. «Ja pērn, uzkrītot pirmajam sniegam, visi steidza mainīt riepas un autoservisā veidojās rindas, šogad riepu maiņa veikta savlaicīgi,» apstiprināja servisā.

Autoservisos arī atzina, ka šogad turpina augt to autoīpašnieku skaits, kuri saviem auto izvēlas jaunas un dārgākas riepas.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu