Spēcīga vēja dēļ atceļ Pasaules kausa biatlonā iedzīšanas sacensības (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Nelabvēlīgu laika apstākļu dēļ svētdien Zviedrijā notiekošā jaunās Pasaules kausa izcīņas sezonas pirmā posma biatlonā iedzīšanas sacensības dāmām tika pārtrauktas, bet vīri trasē nemaz neizgāja.

Pirmās trasē desmit kilometru distancē devās dāmas. Sacīkšu laikā vējš kļuva arvien spēcīgāks un pēc trešās šaušanas tika pieņemts lēmums sportistes drošības apsvērumu dēļ noņemt no distances. Savukārt vēlāk žūrija izlēma, ka sacīkšu rezultāti tiek anulēti un tās netiks aizvadītas vēlāk.

Kā ziņots, pirms tam sprintā labākā bija Kristina Anna Flatlanda no Norvēģijas, kura pārtrauca čehietes Gabrielas Soukalovas četru uzvaru sēriju Pasaules kausa sacensībās. Savukārt iedzīšanā līdz sacensību atcelšanai līderpozīcijā atradās baltkrieviete Darja Domračova.

Vēlāk žūrija izlēma, ka tiek atcelta arī 12,5 kilometru iedzīšana vīriem, kurā no Latvijas sportistiem vajadzēja piedalīties Andrejam Rastorgujevam. Latvijas labākajam biatlonistam uz starta būtu bijis jādodas ar 58.numuru.

Iespēju piedalīties iedzīšanā viņš nodrošināja pēc tam, kad sestdien finišēja 58.vietā desmit kilometru sprinta distances sacensībās. Tikmēr citi Latvijas sportisti ierindojās zemāk par Rastorgujevu - Edgars Piksons bija 86.pozīcijā, bet Toms Praulītis palika 97.pozīcijā starp 102 biatlonistiem.

Kā ziņots, sprintā dāmām piektdien Žanna Juškāne ierindojās 76.vietā un neguva iespēju piedalīties iedzīšanā.

Individuālajās sacensībās ceturtdien vislabāk veicās Piksonam, kuram tikai četras sekundes pietrūka, lai iekļūtu labāko 40 pulkā, kas iegūst Pasaules kausa kopvērtējuma punktus. Šoreiz Piksonam nācās samierināties ar 41.vietu, bet izlases līderis Rastorgujevs bija 44.pozīcijā, kamēr Rolands Pužulis finišēja tikai 95.vietā.

Tikmēr Juškāne individuālajās sacensībās, kas spēcīgā vēja dēļ tika pārceltas par dienu, ieņēma 63.vietu.

Pirmo jaunās sezonas posmu pagājušās nedēļas svētdienā uzsāka jaukto stafešu sacensības, kurās triumfēja Čehijas komanda, bet Latvijas kvartets - Juškāne, Inga Paškovska, Rastorgujevs un Praulītis - ierindojās 24.vietā 26 valstu konkurencē.

Līdz Soču ziemas olimpiskajām spēlēm notiks seši Pasaules kausa izcīņas posmi, bet pēc tam norisināsies vēl trīs.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu