Kur plosījies visspēcīgākais vējš? (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Edijs Pālens/LETA

Pagājušajā naktī vējš brāzmās sasniedzis 24-29 metrus sekundē (m/s), liecina Latvijas sinoptiķu apkopotā informācija.

Aizvadītajā diennaktī laika apstākļus Latvijā noteica plašs un aktīvs ciklons, kas virzījās no Atlantijas okeāna, pāri Skandināvijai un Somu līcim. Šī ciklona dienvidu, dienvidrietumu malas ietekmē Latvijā valdīja spēcīgi dienvidrietumu, rietumu vēji, kas 1.decembra vakarā iegriezās no ziemeļrietumiem, ziemeļiem. Tas atnesa nepastāvīgus laika apstākļus - valsts lielākajā daļā tika novēroti nokrišņi un stipras vēja brāzmas, kas jau svētdien daudzviet sasniedza 15-18 m/s, bet piekrastes rajonos 19-24 m/s, visspēcīgākās brāzmas tika fiksētas Daugavgrīvā (25 m/s) un Saldū (26 m/s).

Pagājušajā naktī ziemeļrietumu, ziemeļu vējš pastiprinājās vēl vairāk- daudzviet brāzmās tika sasniegti 18-23 m/s, bet piekrastē pat 24-29 m/s.

Pūšot spēcīgam ziemeļrietumu vējam, ievērojami paaugstinājās arī ūdenslīmenis piekrastes novērojumu stacijās, augtākās atzīmes sasniedzot līča piekrastē.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu