Zatlers: NDK sekos līdzi Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanas norisei (67)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Saeimas Nacionālās drošības komisija uzņemas parlamentāro pārraudzību un seko līdzi Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanas norisei, norāda Saeimas Nacionālās drošības komisijas (NDK) priekšsēdētājs Valdis Zatlers.

Tādēļ Nacionālās drošības komisija 11.decembrī ir uzaicinājusi Valsts policijas, Ģenerālprokuratūras, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja un Drošības policijas pārstāvjus ziņot par izmeklēšanas procesa gaitu, informē Zatlers.

«Kā Nacionālās drošības komisijas vadītājs šajās dienās esmu ticies ar visiem atbildīgo dienestu un iestāžu vadītājiem. Komisija darīs visu, lai nodrošinātu visus izmeklēšanā iesaistīto struktūru darbībai nepieciešamos cilvēku, finanšu un tehniskos resursus,» uzsvēris Zatlers, norādot, ka izmeklēšanai jābūt ātrai, profesionālai un godīgai.

«Svarīgi ir nodrošināt, lai netiktu traucēts vai ietekmēts izmeklēšanas process,» pārliecināts ir Nacionālās drošības komisijas vadītājs. «Kā mēs visi pārliecinājāmies glābšanas darbu laikā, atbildīgie dienesti savu darbu veica profesionāli, koordinēti un ātri,» norāda Zatlers.

«Izskanējušie pārmetumi par izmeklētāju darba kvalitāti un metodēm nav pamatoti, jo tiek jauktas divas lietas: dokumentu izņemšana, ko policija veica jau traģēdijas naktī, un kratīšana, kuras nepieciešamība var rasties izmeklēšanas gaitā un tās veikšanai ir nepieciešama tiesas sankcija,» pārmetumus par izmeklētāju darbu noraida Zatlers.

«Gan izmeklētāji, gan uzraugošie prokurori savā darbā vislielāko uzmanību šobrīd pievērš savu veicamo darbu un pierādījumu nostiprināšanas kvalitātei, tai skaitā arī procesuālo normu ievērošanai, lai nodrošinātu visu iegūto pierādījumu efektīvu izmantošanu taisnīgas tiesas procesā,» viņš norāda.

Komentāri (67)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu