Sinoptiķi prognozē, kāds laiks gaidāms līdz nākamajai vētrai (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: abac077, CC BY-NC-SA 2.0

Pēc vētras, kas Latviju šķērsoja naktī uz pirmdienu, mūsu valsts teritorijā ieplūda aukstāks gaiss, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) sinoptiķu prognozes.

Sinoptiķi vēstī, ka pirmdienas rītā Alūksnē zemi klāja piecu centimetru, bet Zosēnos, Piedrujā un Rucavā viena centimetra bieza sniega sega.

Tiek prognozēts, ka naktī uz otrdienu sals ir gaidāms teritorijas lielākajā daļā, izņemot pašu piekrastes reģionus, kur gaisa temperatūra pieturēsies ap 0...+3 grādiem. Tomēr otrdien ziemeļu puses vēju atkal nomainīs brāzmains rietumu puses vējš, tādēļ visā Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies virs 0 grādu atzīmes, piekrastes rajonos vēl aizvien sasniedzot pat +6...+8 grādus. Naktī nedaudz snigs valsts austrumos, dienā teritorijas lielākajā daļā jau nedaudz līs.

Nedēļas vidus saglabāsies silts, bet palaikam gaidāmi arī nokrišņi. No ceturtdienas Latvijā no jauna sāks pastiprināties vējš, jo virs Atlantijas okeāna izveidosies ciklons, kas ātri virzīsies uz austrumiem strauji aktivizēsies.

Ceturtdien dienā Baltijas jūras piekrastē vēja brāzmas sasniegs 25 metrus sekundē (m/s), naktī uz piektdienu stipro vēju zona izplatīsies plašākā teritorijā, pastāv augsta varbūtība, ka arī Zemgalē un Latgalē vēja brāzmas var sasniegt 25 m/s, tomēr tas atkarīgs no paša ciklona pārvietošanās trajektorijas, kuru šobrīd precīzi prognozēt vēl ir grūti – ja ciklona centrs pārvietosies vairāk uz dienvidiem, tad maksimālo vēju zona skars Lietuvu, ja tālāk uz ziemeļiem, tad maksimālo vēju zona skars arī Latviju.

Sinoptiķi to sola precizēt nākamajās dienās.

Maksimālās vēja brāzmas šīs vētras laikā no ceturtdienas līdz sestdienai gaidāmas 25-30 m/s.

Vējam iegriežoties no ziemeļrietumiem gaidāma arī ūdens līmeņa paaugstināšanās gan Baltijas jūras piekrastē Ventspilī un Liepājā, gan arī Rīgas līča dienvidos – Rīgā. Ja maksimālais ūdens līmenis naktī uz pirmdienu Andrejostā sasniedza +121 centimetru BS (Baltijas augstuma sistēmā), tad piektdien ūdens līmenis varētu sasniegt arī +150 centimetru BS.

Minētais ciklons Latvijā atkal atnesīs ziemas laika apstākļus – lietu no mainīs slapjš sniegs un sniegs, naktīs piesals visā Latvijā, arī dienas laikā virs 0 grādu atzīmes termometra stabiņš pakāpsies vien jūras piekrastē. Daudzviet sāks veidoties sniega sega, kas saglabāsies arī nākamās nedēļas sākumā.

Sinoptiķi sola sekot līdz laika apstākļu izmaiņām turpmākajās dienās, precizējot informāciju, kā arī sagatavos atbilstošus brīdinājumus.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu