Video: Vētra radījusi bojājumus arī «Gaismas pilij» (143)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vētra, kas naktī uz pirmdienu plosījās Rīgā, ir nodarījusi kaitējumu arī vēl līdz galam neuzbūvētajai «Gaismai pilij», izsitot dažus no stikliem, ziņo Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums «Panorāma».

Kā skaidroja Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) projekta būvuzraugs Valdis Koks, pēc jumta darbu pabeigšanas pie ēkas atstātas divas alpīnistu virves ar karabīnēm, lai varētu regulāri apsekot jumtu. «Šīm virvēm apakšējā daļā ir piestiprinātas karabīnes - pretbremzes -, pie kurām stiprinās cilvēki, kāpjot augšā. Šīs karabīnes pārpūta pāri parapeta malai, un tika sabojātas stikla paketes,» stāstīja Koks.

Koks apgalvoja, ka stikla paketes «normālos apstākļos neplīsīs». Vētras radītais bojājums ir mehānisks, tas radies vētras ietekmē, uzsvēra Koks.

Kā atgādina LTV, LNB ēku ceļ jau vairākus gadus. Paredzams, ka jau nākamgad tā būs atvērta gan bibliotēkas, gan dažādu pasākumu, kas notiks bibliotēkā, apmeklētājiem.

Komentāri (143)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu