Sinoptiķi pavēsta jaunāko informāciju saistībā ar gaidāmo vētru (26)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Edijs Pālens/LETA

Šodien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) sinoptiķi prognozē jau mazāku vētras intensitāti, nekā tas tika prognozēts vakar. 

Jāatgādina, ka pirmdien LVĢMC informēja par iespējamo vētru nedēļās beigās, kā arī solīja tuvākajās dienās informēt par jaunāko informāciju saistībā ar vētru.

LVĢMC sinoptiķi vēstī, ka prognožu izmaiņas saistāmas ar ciklona trajektoriju, kura, pēc šī brīža aprēķiniem, šķērsos Latvijas teritoriju, līdz ar to stiprais vējš tiek prognozēts dienvidos no Latvijas - Polijā, Kaļiņingradā un Lietuvā.

Ceturtdien dienā, kā arī naktī uz piektdienu dienvidu, dienvidrietumu vējš piekrastes rajonos brāzmās sasniegs 20-24 metrus sekundē (m/s), piektdien vakarā tas iegriezīsies no ziemeļrietumiem un naktī uz sestdienu, kā arī svētdien piekrastes rajonos brāzmās sasniegs 20-25 m/s.

Sinoptiķi gan norāda, ka tomēr šis ciklons Latvijā atnesīs ievērojamus nokrišņu krājumus- pamatā sniegu, bet piekrastes rajonos arī slapju sniegu. Jau piektdien Latvijas lielākajā daļā izveidosies sniega sega, atsevišķos rajonos stipra snigšana gaidāma arī sestdien, daudzviet arī putinās. Līdz ar to brīvdienās atsevišķos rajonos sniega segas biezums sasniegs 10-15 centimetru. Izveidojusies sniega sega saglabāsies vēl nākamās nedēļas pirmajā pusē.

Sinoptiķi arīdzan brīdina autovadītājus, ka braukšanas apstākļus uz ceļa apgrūtinās gan sniegs, gan arī gaidāms apledojums, jo gaisa temperatūra piektdien un sestdien svārstīsies ap 0 grādiem, stabils sals gaidāms vien svētdien.

Komentāri (26)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu