F-1 pilots Hilkenbergs oficiāli atgriežas «Force India»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pirmās formulas (F-1) pilots vācietis Niko Hilkenbergs oficiāli atgriezies «Force India» komandā.

Hilkenbergs aizvadītajā sezonā pārstāvēja «Sauber» komandu, bet pirms tam 2011. un 2012. gadā brauca tieši «Force India» sastāvā, taču pirmajā gadā viņš bija šīs vienības testu pilots.

«Esmu sajūsmināts atgriezties «Force India»,» vācietis neslēpa emocijas. «Šī komanda jaunajā sezonā gatavojas mērķēt augstu, un ticu, ka manis gadu gaitā iekrātā pieredze palīdzēs sasniegt izvirzītos mērķus. Tāpat esmu dzirdējis daudz ko labu par «Mercedes» dzinēju, ar ko brauc «Force India», tāpēc ticu, ka nākamā sezona izdosies.»

Ar 26 gadus veco pilotu noslēgts līgums uz vairākām sezonām.

Iepriekš izskanēja baumas, ka Hilkenbergs varētu pievienoties «Lotus» komandai, turklāt arī pats pilots uzskatīja, ka atgriešanās «Force India» nebūs tik vienkārša.

Tikmēr pati «Force India» pavēstījusi, ka drīzumā tiks paziņots tās otrais pilots. Kā viens no galvenajiem pretendentiem tiek minēts meksikānis Serhio Peress, kurš šosezon brauca «McLaren».

Aizvadītajā sezonā «Force India» rindās brauca Lielbritānijas pārstāvis Pols di Resta un vācietis Adrians Zutils.

Arī «Force India» vadītājs Vijajs Malja paudis prieku par Hilkenberga pievienošanos. «Kad viņš pie mums brauca 2012. gadā, kļuva skaidrs, ka Niko ir rets talants. Viņš ar savu labo sniegumu ir turpinājis pārsteigt. Mums ir augsti mērķi un, noslēdzot līgumu ar Hilkenbergu, ticam, ka nākamajā sezonā «Force India» būs konkurētspējīgāka nekā līdz šim.»

Iepriekšējā sezonā Hilkenbergs izcīnīja 51 punktu, ieņemot desmito vietu kopvērtējumā. Tikmēr «Force India» Konstruktoru kausā tika pie 77 punktiem un sestās vietas 11 komandu konkurencē.

Jau vēstīts, ka šogad ceturto reizi pēc kārtas par pasaules čempionu tika kronēts vācietis Sebastjans Fetels, bet viņa pārstāvētā «Red Bull» komanda kārtējo reizi triumfēja Konstruktoru kausa ieskaitē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu