Kristaps Porziņģis: Ir jau grūti, bet jāpierod pie spriedzes (5)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

Spānijas ACB līgas komandas Seviljas «Cajasol» jaunais latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis sarunā ar «Apollo» pastāstīja par savu pirmo pilnvērtīgo sezonu pieaugušo basketbolā.

Vasaras beigās pēc Eiropas U-18 čempionāta un pirms došanās atpakaļ uz Sevilju 18 gadus vecais basketbolists atzina: «Ja labi trenēšos, tad tikšu pie 10-15 minūtēm spēles laika.» Sezona vēl nav pat vidū, bet Kristaps 12 mačos vidēji spēlē laukumā pavadījis 13 minūtes, kuru laikā guvis 4,6 punktus un izcīnījis 2,1 atlēkušo bumbu.

«Apmierināts esmu, bet nav tā, ka negribētos spēlēt vēl vairāk,» saka Porziņģis. «Pēdējos mačos regulāri sanācis spēlēt vismaz desmit minūtes, bet nu jau gribas arvien vairāk. Treneris [Alehandro Renesezs] galvenokārt vēlas, lai aizsardzībā strādāju ar lielu intensitāti, eju pēc atlēkušajām bumbām uzbrukumā un savācu bumbas zem sava groza. Par punktiem varēs domāt tikai pēc tam.»

Kristaps parasti dodas laukumā komandas pamatsastāvā un viņa spēles laiks lielā mērā ir atkarīgs no tā, kā izdodas sevi apliecināt mača pirmajās minūtēs. «Liela nozīme ir tam, kā iesāku spēli. Ja izdodas nospēlēt labi, tad zinu, ka mača turpinājumā tikšu atpakaļ laukumā, bet, ja sākums nav izdevies, tad varu arī palikt uz soliņa. Ir jau tas grūti, taču jāmēģina sevi pierādīt katrā epizodē un jāpierod pie spriedzes

Ne vienmēr tas izdodas. 10. decembra spēlē pret «UCAM Murcia» komandu Porziņģis laukumā devās sākumsastāvā, pēc nepilnām trīsarpus minūtēm tika nomainīts un laukumā vairs neatgriezās. «Kas notika? Īsti nezinu, trenerim laikam kaut kas nepatika, jo uztaisīju divus sodus. It kā jau pēc tam viņam paprasīju, taču skaidru atbildi tā arī neguvu...»

Vērtīgākas par spēles laika minūtēm šobrīd ir treniņos pavadītās stundas. «Pārsvarā ir divi treniņi dienā. Ar mani individuāli daudz strādā un palīdz, tādēļ arī es pats daudz strādāju individuāli. Strādāju pie centra spēlētāju kustībām, pie pamatlietām.»

Kristaps atzīst, ka, salīdzinot ar pagājušo sezonu, kad vēl bija jāspēlē arī pie junioru komandas, tagad ir brīvāks grafiks un vairāk laika koncentrēties lielajai komandai. «Pērn bija jātrenējas ar lielajiem un jāspēlē pie junioriem, tādēļ juka sadarbības un bija grūti pārslēgties. Tomēr arī tagad brīvā laika nav daudz. Visu laiku ir treniņi, spēles vai braucieni un lidojumi. Esi vai nu noguris vai vienkārši pats nevēlies atrast laiku kādām blakuslietām

Pie tām pieskaitāmas arī mācības, jo Kristaps, kopš 15 gadu vecuma dzīvojot Spānijā, dažādu objektīvu iemeslu dēļ vēl nav pabeidzis vidusskolu. «Tālmācības ceļā mācos Liepājas 15. vidusskolas 11. klasē. Kaut ko cenšos darīt katru dienu, jo visam tiek dots noteikts laiks, taču treniņi arī ir katru dienu.»

«Pērn dzīvoju kā kopmītnēs, bet šosezon esmu beidzot ticis pie dzīvokļa un pie manis uz mēnesi vai diviem var atbraukt ciemos mamma, kura palīdz ar ēst gatavošanu. Ko darīšu, kad mamma aizbrauks? Nav jau tik traki. Pa trim gadiem, kurus šeit dzīvoju viens, esmu kļuvis patstāvīgs, taču ēst gan nemāku gatavot,» smejas Kristaps. «Labi, ka blakus mājām ir ēdnīca, kurā paēdu pēc treniņiem, kad mamma nav šeit.»

Runājot par «Cajasol», kas ir pārliecinoši jaunākā komanda ACB līgā, mērķiem, Porziņģis atklāj, ka viens no tiem ir iekļūšana Karaļa kausa izcīņā. Lai to paveiktu, jāiekļūst labāko astotniekā pēc Spānijas čempionāta pirmā apļa, bet pagaidām «Cajasol» ir 11. vietā. «Pirms sezonas paši sevi izvirzījām mērķi regulārajā čempionātā būt 9. vietā, taču tagad esam sapratuši, ka varam pat mēģināt tikt play-off

Kristapa vārds tiek locīts arī saistībā ar nākamā gada NBA draftu, tomēr pats basketbolists uzsver, ka pagaidām par to neko nezina. «Kad nāks tuvāk sezonas beigas, tad aģents izdomās, kā labāk rīkoties un uz kādām treniņnometnēm doties. To pašu varu teikt attiecībā uz Latvijas izlasi. Ja mani aicinās, tad apspriedīšos ar aģentu, bet es noteikti vēlos kādudien spēlēt Latvijas valstsvienībā

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu