Latvijas studentiem panākumi pasaules studentu programmēšanas sacensībās (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

1.decembrī Sanktpēterburgā, Krievijā norisinājās Pasaules studentu programmēšanas sacensību (ACM ICPC) pusfināls, kur 213 komandu konkurencē, universitāšu kopvērtējumā gūstot 12. vietu, Latvijas Universitātes komanda ieguva iespēju piedalīties prestižo sacensību finālā. ACM ICPC fināls notiks 2014. gada jūnijā Jekaterinburgā, Krievijā, un tajā piedalīsies 120 spēcīgākās pasaules studentu programmēšanas komandas, tostarp arī Latvijas komanda.

«Pagājušajā akadēmiskajā gadā ACM ICPC piedalījās gandrīz 10 tūkstoši komandu no 2 500 universitāšu, no 91 valsts visā pasaulē, ik gadu interese par šīm sacensībām jauniešu vidū pieaug. Šobrīd mūsu komanda ir pierādījusi, ka ir starp 120 pasaules labākajām komandām un tas jau ir izcils rezultāts. Liels paldies mūsu ilggadējiem atbalstītājiem «Exigen Services Latvia», ar kuru finansiālu atbalstu LU programmētāju komandām ir iespēja piedalīties treniņnometnēs un pilnveidot savas zināšanas!» stāsta komandas treneris LU Datorikas fakultātes profesors Guntis Arnicāns.

ACM ICPC finālā piedalīsies LU komanda «unusual», kuras sastāvā ir Jevgēnijs Vihrovs, Normunds Vilciņš un Kārlis Seņko.

Šī ir otrā reize, kad Latvijas komandai izdevies iekļūt Pasaules studentu programmēšanas sacensību (ACM ICPC) finālā. Pirmo reizi 2012. gadā Latvijas Universitātes komanda finālsacensībās ieguva dalīto 18.vietu 112 komandu konkurencē.

Latvijas Universitātes komandu sacensībām sagatavoja LU Datorikas fakultātes profesors Guntis Arnicāns un doktorants Rihards Opmanis.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu