Drīzumā varētu būt zināms Rīgas pils ugunsgrēka iemesls (24)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Inga

Decembrī varētu būt zināmi ekspertīžu rezultāti kriminālprocesā par Rīgas pils ugunsgrēku, aģentūrai LETA sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP).

«Par Rīgas pili mums ir astoņas dažādas neatkarīgas ekspertīzes, kas joprojām tiek veiktas. Faktiski kriminālprocess stāv uz vietas, jo iesaistīti daudz un dažādi neatkarīgie eksperti. Eventuāli decembrī tam visam būtu jābeidzas, un tad attiecīgi būs lēmums. Es domāju, ka tad varētu būt zināms ugunsgrēka iemesls,» norādīja ministrs.

Ministrs gan nekomentēja, vai šajā kriminālprocesā ir aizdomās turamie.

Valsts policija (VP) jau vasarā uzsvēra, ka kriminālprocesā un ugunsgrēka iemesla skaidrošanā ir jāiegulda liels darbs - jāveic ekspertīzes un jānopratina daudz liecinieku, kā arī jāveic citas izmeklēšanas darbības, lai arī ar savām hipotēzēm par ugunsgrēka iemesliem iepriekš nākuši klajā būvnieku pārstāvētie eksperti.

VP Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins toreiz informēja, ka izmeklēšanā ir piesaistīti ievērojami kriminālpolicijas resursi - zinošākie izmeklētāji un operatīvie darbinieki.

Jau ziņots, ka apdrošināšanas AS «BTA Insurance Company» SE (BTA) bija piesaistījusi starptautiski sertificētu un neatkarīgu ugunsgrēku izmeklēšanas ekspertu Robertu Edvardsu no Lielbritānijas, lai pēc iespējas operatīvāk noskaidrotu Rīgas pils ugunsgrēka cēloņus. To pašu izdarījuši pils remontētāji - pilnsabiedrība «SBRE» -, kuri uzaicinājuši Apvienotās Karalistes Ugunsgrēku izmeklētāju apvienības prezidentu un Starptautiskās Ļaunprātīgās dedzināšanas izmeklētāju apvienības pirmo viceprezidentu Pīteru Mansi.

Mansi bija izvirzījis vairākas hipotēzes par iespējamiem ugunsgrēka cēloņiem, taču, pēc eksperta rīcībā esošās informācijas, ir atmestas hipotēzes, kas ir saistītas ar darbu veicējiem.

Ugunsgrēkā, kas Rīgas pilī plosījās naktī uz 21.jūniju, tika izpostīta Rīgas pils 3200 kvadrātmetru platībā.

«SBRE» iepriekš kategoriski norobežojās no atbildības par ugunsgrēka izcelšanos. Būvnieki norāda, ka ugunsgrēks izcēlies telpās, kurās tiem neesot bijusi piekļuve, kā arī vairākas stundas pēc tam, kad objekta uzraudzība oficiāli tika nodota militārajai policijai.

Valsts policija par ugunsgrēku sākusi kriminālprocesu.

Komentāri (24)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu