Maikla Džeksona ģimene pieprasa jaunu tiesu AEG lietā (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Mirušā popmūziķa Maikla Džeksona ģimene apstrīd tiesas lēmumu, ka koncertu kompānija AEG nav vainojama dziedātāja nāvē. Džeksona 83 gadus vecā māte Ketrina pirmdien iesniegtajos dokumentos norāda uz vairākiem apstākļiem, kāpēc oktobrī nolasītais spriedums nav uzskatāms par derīgu. Viņa norāda, ka zvērinātie esot pārkāpuši noteikumus, parādījušies jauni pierādījumi un esot arī «kļūda likumā».

Kā jau ziņots, Ketrina savā un Džeksona bērnu vārdā 2010.gadā uzsāka tiesāšanos ar AEG, ko vainoja nolaidībā, nolīgstot Konrādu Mariju par viņa personīgo ārstu. Ģimene pieprasīja 85 miljonu ASV dolāru (44,1 miljona latu) kompensāciju katram Džeksona bērnam, kā arī zaudējumu atlīdzināšanu, kas lēsta līdz pat 1,6 miljardiem dolāru (830 miljoniem latu). AEG pārstāvji summas dēvēja par absurdām.

3.oktobrī zvērinātie atzina, ka AEG nolīga Mariju, taču viņš esot bijis gana kompetents un piemērots šādam darbam. Džeksons nomira 50 gadu vecumā 2009.gadā no spēcīgu medikamentu pārdozēšanas, ko izrakstīja Marijs, lai palīdzētu Džeksonam cīnīties ar hronisku bezmiegu. 2011.gada novembrī Marijs tika atzīts par vainīgu Džeksona netīšā nonāvēšanā un zaudēja ārsta licenci. Kaut arī viņam tika piemērots četru gadu cietumsods, viņš tika atbrīvots pēc diviem.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu