Vakar uz ceļiem piedzīvota traģiska pusotra stunda (177)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: plearbear, CC BY-NC-SA 2.0

Otrdien, iestājoties tumšajam diennakts laikam, pusotras stundas laikā uz ceļiem cietuši pieci gājēji, bet viens gājis bojā, portālu «Apollo» informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāvis Dairis Anučins. 

Viņš norāda, ka kopumā decembra pirmajās trīs dienās ceļu satiksmes negadījumos cietuši jau astoņi gājēji, no kuriem viens ir gājis bojā.

Valsts policija vēlreiz atgādina un uzsver atstarotāju lietošanas nepieciešamību, bet autovadītājus aicina diennakts tumšajā laikā ievērot īpašu piesardzību.

Valsts policija un plašsaziņas līdzekļi pēdējā laikā ļoti aktīvi uzrunājuši iedzīvotājus ar aicinājumiem nēsāt atstarotājus un ievērot īpašu piesardzību diennakts tumšajā laikā, taču diemžēl joprojām, iestājoties tumšajām stundām, negadījumos cieš gājēji, kuri nav laicīgi pamanīti, uzsver policijā.

Otrdien neilgi pirms plkst.18 Babītes novadā uz autoceļa Rīga-Jūrmala automašīnas «Land Rover» vadītājs laikus nepamanīja un uzbrauca 1957.gadā dzimušam gājējam, kurš mira notikuma vietā nesagaidījis mediķu ierašanos.

Diemžēl negadījumos cieta arī divi bērni. Saulkrastos, Raiņa ielā plkst.17.20 kāds 1962.gadā dzimis vīrietis ar automašīnu «Lincoln» uzbrauca 2005.gadā dzimušam zēnam, kurš ar nopietnām traumām nogādāts slimnīcā. Savukārt Rīgā, Čiekurkalna 1.līnijā neilgi pirms puspieciem vakarā 1977.gadā dzimis vīrietis ar automašīnu «Chrysler» uzbrauca 2006.gadā dzimušam zēnam, kurš nogādāts slimnīcā.

Savukārt Daugavpilī, 18.novembra ielā, pirms pussešiem vakarā faktiski vienlaicīgi notika divi negadījumi. 1968.gadā dzimusi sieviete ar automašīnu «Ford Focus» uzbrauca 1971.gadā dzimušam gājējam, kurš pārvietojās alkohola reibumā. Negadījuma rezultātā gājējs ar traumām nogādāts slimnīcā.

18. novembra ielas krustojumā ar A.Pumpura ielu 1973.gadā dzimis vīrietis ar automašīnu «Volkswagen Sharan» uzbrauca gājējai, kura šķērsoja brauktuvi neatļautā vietā. Negadījuma rezultātā gājēja nogādāta slimnīcā.

Jūrmalā, Nometņu ielā 1951.gadā dzimusi sieviete ar automašīnu «Subaru Forester» laikus nepamanīja un uzbrauca 1938.gadā dzimušai gājējai, kura šķērsoja ceļu pa gājēju pāreju. Pēc negadījuma gājēja nogādāta slimnīcā.

Valsts policijā vēlreiz uzsver, ka neatkarīgi no tā, vai gājējs pārvietojas pilsētā, vai ārpus pilsētas, diennakts tumšajā laikā nepieciešams lietot gaismu atstarojošus elementus. Savukārt autovadītāji tiek aicināti pirms gājēju pārejām piebremzēt un rūpīgi pārliecināties, vai uz tās neatrodas gājēji, kuri sākotnēji var būt nepamanāmi. Tāpat autovadītāji tiek aicināti pārliecināties par ceļa stāvokli, ņemot vērā «melnā ledus» veidošanās iespējamību.

Komentāri (177)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu