Ross Brauns tuvākajā laikā neatgriezīsies F1 (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

No amata aizejošais Pirmās formulas (F-1) komandas «Mercedes» vadītājs Ross Brauns gatavojas kādu laiku paņemt pauzi un par savu nākotni domāt vien vasarā, vēsta «Sky Sports».

Brauns «Mercedes» vadītāja postenī bija pēdējās trīs sezonas, bet 31. decembrī viņš šo amatu pametīs oficiāli. Titulētais speciālists vēl nav izlēmis, ko darīt tālāk, bet, kā pats izteicies, steigai nav nekāda pamata.

«Redzēsim, kā lietas attīstās turpmākos 6-12 mēnešus, un pieņemšu lēmumu,» Brauns sacījis laikrakstam «The International Business Times». «Kādu laiku atpūtīšos un pārdomāšu dzīvi. Nākamvasar pieņemšu lēmumu, vai ir kādas iespējas kaut ko darīt, vai kāds man piedāvā ko darīt.»

Brauns atklāja, ka viens no iemesliem, kāpēc izvēlējies doties prom no «Mercedes», bijis viedokļu atšķirības ar komandas vadītājiem.

«Mans laiks tāpat tuvojās beigām. Nevēlējos visu sabojāt, tāpēc gribēju aiziet uz labas nots. Mums šogad veicās gana labi, un domāju, ka tas ieliks veiksmīgu pamatu jaunajai sezonai,» izteicies Brauns.

Brauns «Benetton» komandas rindās 1994. un 1995. gadā, kā arī no 2000. līdz 2004. gadam, strādājot «Ferrari», palīdzēja leģendārajam vācietim Mihaelam Šūmaheram septiņas reizes triumfēt F-1 čempionātā.

Brauns «Ferrari» vienību pameta 2006. gada izskaņā, bet F-1 atgriezās pēc gada, lai strādātu «Honda» komandā, kura 2009. gadā pārtapa pār «Brawn GP», sagādājot britam Džensonam Batonam pirmo un līdz šim vienīgo pasaules čempiona titulu. «Brawn GP» pēcāk pārņēma «Mercedes».

Iepriekš tika apgalvots, ka Brauns prom aiziešanas gadījumā sadarbosies ar «Honda», kas 2015. gadā piegādās dzinējus «McLaren» komandai. Tāpat netiek izslēgts, ka viņš varētu stāties kādā no Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) amatiem.

«Mercedes» komandas labākais pilots šosezon bija brits Lūiss Hemiltons, kurš kopvērtējumā ieņēma ceturto vietu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu