Par sieviešu savervēšanu bordeļiem piespriests nosacīts cietumsods (31)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lamiavitadimerda ®, CC BY-SA 2.0

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa šodien piesprieda nosacītus cietumsodus pieciem apsūdzētajiem krimināllietā par deviņu sieviešu savervēšanu Rīgas bordeļiem.

Kā aģentūra LETA noskaidroja tiesā, apsūdzētajai Ingai Stūrišķei tiesa piespriedusi piecu gadu nosacītu cietumsodu ar tikpat ilgu pārbaudes laiku. Savukārt Rimmai Andrejevai, Artūram Burbergam, Aleksandram Lucenko un Igoram Beram tiesa noteica trīs gadu un četru mēnešu nosacītus cietumsodus ar tikpat ilgu pārbaudes laiku.

Pilns tiesas spriedums būs pieejams 19.decembrī, un to desmit dienu laikā varēs pārsūdzēt apelācijas instancē.

Lieta tika izskatīta slēgtā procesā, un to skatīja tiesnese Inese Sniķere.

Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētā prokuratūra šo lietu tiesai nodeva maijā. Visi pieci apsūdzēti par sutenerismu pēc Krimināllikuma (KL) 165.panta 3.daļas, bet Stūrišķe piedevām saukta pie kriminālatbildības arī par personas nosūtīšanu seksuālai izmantošanai pēc KL 165.1 panta 2.daļas.

Saskaņā ar Krimināllikumu apsūdzētajiem draudēja brīvības atņemšanas sods uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem ar mantas konfiskāciju vai bez tās, kā arī probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.

Kā iepriekš pastāstīja prokuratūras preses sekretāre Aiga Šēnberga, prokuratūras ieskatā, apsūdzētie ilgākā laika periodā īrētos dzīvokļos Rīgā iedzīvošanās nolūkā organizēja sieviešu nodarbināšanu ar prostitūciju.

Apsūdzētie internetā ievietoja reklāmas sludinājumus, kuros piedāvāts darbs seksuālo pakalpojumu sniegšanas jomā, kā arī iepazinās ar jaunām sievietēm Rīgā un vervēja arī sievietes no citām Latvijas pilsētām darbam par prostitūtām galvaspilsētā.

Izmantojot šo sieviešu grūtos materiālos apstākļus, apsūdzētie piedāvāja labi apmaksātu prostitūtu darbu un paskaidroja, ka viņām būs jāsniedz seksuālie pakalpojumi par naudu un 50% no saņemtās naudas būs jāatdod grupas dalībniekiem, norāda prokuratūra.

Pirmstiesas izmeklēšanā visi apsūdzētie savu vainu ir atzinuši un pauduši nožēlu par izdarīto.

Komentāri (31)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu