Supervētra «Xaver» Eiropā laupījusi trīs cilvēku dzīvības; divi pazuduši (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Vētra «Xaver», kas šajās dienās pamatīgi paplosīja Eiropas valstis, paralizējot gaisa, ūdens un ceļu satiksmi un atstājos tūkstošiem cilvēku bez elektrības, laupīja vismaz trīs cilvēku dzīvības, vēstī ārvalstu plašsaziņas līdzekļi. 

Tiek ziņots, ka viena sieviete gājusi bojā Dānijā, kur apgāzās furgons. Spēcīgajā vētrā dzīvību zaudējis ar kāds kravas automašīnas autovadītājs Skotijā, kur spēcīgais vējš apgāza viņa automašīnu.

Vēl viens cilvēks gājis bojā Edinburgā - tur kādu vīrieti nogalinājis krītošs koks.

Tiek vēstīts, ka divi cilvēki ir pazuduši bezvēsts - divi zvejnieki Zviedrijas piekrastē ieskaloti jūrā, un viņu meklēšana nav bijusi sekmīga.

«Xaver» bez elektrības atstājis tūkstošiem mājsaimniecību, Anglijā piedzīvots nopietnākais paisuma vilnis pēdējos 60 gados.

Jau ziņots, ka ceturtdienas rītā, 20 Eiropas valstīs bija izsludināti brīdinājumi saistībā ar stipro vēju.

Dzeltenais vai oranžais brīdinājums par stipru vēju vai ūdens līmeņa paaugstināšanos piekrastē ciklona «Xaver» dēļ izsludināts Austrijā, Baltkrievijā, Beļģijā, Čehijā, Dānijā, Francijā, Horvātijā, Igaunijā, Kaļiņingradas apgabalā, Latvijā, Lielbritānijā, Lietuvā, Luksemburgā, Norvēģijā, Serbijā, Slovākijā, Slovēnijā, Somijā, Ukrainā, Ungārijā un Zviedrijā, vēstīja BNS.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu