Skujiņš: Bija liels pārsteigums apsteigt Štrombergu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas Riteņbraukšanas federācija

Par 2013.gada Latvijas labāko riteņbraucēju atzītajam Tomam Skujiņam bijis liels pārsteigums iegūt šo titulu, apsteidzot divkārtējo olimpisko čempionu BMX sportā Māri Štrombergu un citus titulētus sportistus.

Latvijas labākā riteņbraucēja balva, kas nosaukta pirmā latviešu pasaules čempiona treka riteņbraukšanā Dzintara Lāča vārdā, tika rīkota pirmo reizi. Latvijas labākais riteņbraucējs tika noteikts pēc vairākiem kritērijiem, tostarp arī līdzjutēju balsojuma.

Skujiņš šogad ieguva bronzas godalgu Eiropas U-23 čempionāta grupas braucienā, savukārt pasaules čempionātā šī vecuma disciplīnā bija augstajā piektajā vietā. Tāpat viņš triumfēja Latvijas U-23 čempionātā grupas braucienā, Miera velobraucienā un veiksmīgi startēja arī citās sacensībās.

«Ir liels pagodinājums būt pirmajam, kurš ieguvis šo balvu,» sarunā ar aģentūru LETA atzina Skujiņš. «Tas ir milzīgs pārsteigums būt pirms tādiem sportistiem kā Štrombergs un citiem spēcīgiem braucējiem.»

«Saņemtā balva atspoguļo ne tikai manis ieguldīto darbu, bet arī treneru un atbalstītāju. Bez viņiem būtu klājies ļoti grūti. Varu teikt, ka šī sezona man līdz šim bijusi labākā karjerā, turklāt ar gadiem mani rezultāti uzlabojas. Cerams, nākotnē izaugsme neapstāsies,» pauda Skujiņš.

Uz Latvijas labākā riteņbraucēja titulu pretendēja deviņi sportisti. Starp viņiem bija četri BMX braucēji - Eiropas čempions Štrombergs, Latvijas čempions Rihards Veide, Eiropas vicečempions Edžus Treimanis un Toms Mankus. Tāpat uz Latvijas labākā riteņbraucēja godu kandidēja profesionālie šosejas braucēji Gatis Smukulis un Aleksejs Saramotins, kuri šosezon kļuva par Latvijas čempioniem attiecīgi individuālajā un grupas braucienā. Vēl no šosejas riteņbraucējiem pretendentu pulkā bija arī Andžs Flaksis, kurš vasarā aizstāvēja Latvijas U-23 čempiona titulu individuālajā braucienā. Savukārt devītais kandidāts uz Latvijas labākā riteņbraucēja titulu bija pieredzējušais Ainārs Ķiksis, kurš šosezon kļuva par Eiropas un pasaules čempionu sprinta sacensībās trekā veterāniem vecuma grupā sportistiem no 40 līdz 44 gadiem. Tāpat viņam piešķirts pasaules čempiona tituls sacensībās ar atsevišķu startu, bet Eiropas meistarsacīkstēs šajā disciplīnā - sudraba godalga.

Skujiņš ir arī viens no pretendentiem uz Latvijas «Gada balvu sportā 2013» nominācijā «Gada uzlecošā zvaigzne», bet pats sportists šos jaunumus uzzinājis nejauši.

«Par to, ka esmu viens no pretendentiem, uzzināju vien ceturtdien, turklāt telefonsarunā. Prieks, ka manis sasniegto novērtē arī ārpus riteņbraukšanas saimes,» sacīja Skujiņš, kurš gan nezina, vai 27.decembrī, kad tiks pasniegta balva, viņš maz būs Latvijā, jo mēneša izskaņā jādodas uz ASV. Kā zināms, latvietis, kurš šosezon brauca pašmāju «Rietumu-Delfin» komandā, nākamgad jau pārstāves ASV kontinentālo riteņbraukšanas komandu «Hincapie Devo».

Skujiņš izteicās, ka šobrīd pamazām jau noris gatavošanās jaunajai sezonai, kā arī notiek regulāra sazināšanās ar komandas pārstāvjiem. «Tas man būs liels piedzīvojums, jo tā ir jauna komanda un jauna valsts. Ceru, mans progress turpināsies.»

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu