VARAM valsts sekretārs: Aplikācija «Infogr.am» ir Latvijas «Skype» (24)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Idoknow19, CC BY-NC-ND 2.0

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) valsts sekretārs Aleksandrs Antonovs pauž gandarījumu, ka šogad Latvijas informācijas un komunikācijas tehnoloģijas (IKT) gada balvu «Platīna pele 2013» e-pakalpojumu kategorijā saņēma Latvijā veidotā «Infogr.am», kas ir viena no populārākajām datu vizualizācijas aplikācijām visā pasaulē.

«Jau šobrīd šo aplikāciju lieto aptuveni miljons cilvēku visā pasaulē. Tāpēc droši varu apgalvot, ka Latvijas IKT nozare var radīt visā pasaulē konkurētspējīgus produktus - «Infogr.am» noteikti varam uzskatīt par Latvijas «Skype». Šo aplikāciju izmantojam arī VARAM ikdienas darbā, piemēram, atspoguļojot datus par valsts un pašvaldību e-pakalpojumu atbalstītāju skaita pieaugumu, tā kā tā ļauj vizualizēt datus un radīt infografikas dažu minūšu laikā, un - bez maksas,» norādījis Antonovs.

Aplikācija ir radīta ar mērķi padarīt datu vizualizāciju par masu patēriņa produktu. Laikā, kad datu nozīme pieaug katrā nozarē, tos publicējot un prezentējot, ikvienam lietotājam ir radīta iespēja izveidot profesionāla dizaina interaktīvas datu vizualizācijas pāris minūšu laikā.

To vidū ir arī tādas globāli zināmas mediju kompānijas kā «The Washington Post», «The Wall Street Journal», «The Next Web», «The Verge» u.c. Savukārt mācību procesā «Infogr.am» izmanto vairākas pasaulē vadošas augstskolas - MIT, Michigan School of Information un Columbia University.

Latvijas IKT gada balva «Platīna pele 2013» e-pakalpojumu kategorijā datu vizualizācijas aplikācijai «Infogr.am» tika pasniegta Latvijas IKT gadskārtējā konferencē, kas notika 2013.gada 5.decembrī.

«Platīna pele 2013» e-pakalpojumu kategorijā tika aicināti pieteikties pakalpojumu vai projektu īpašnieki: valsts iestādes, uzņēmumi, organizācijas vai privātpersonas, kas īsteno projektus, lai nodrošinātu valsts pārvaldes vai biznesa pakalpojumu sniegšanu elektroniski vai atsevišķu pakalpojuma saņemšanas soļu izpildi, izmantojot IKT līdzekļus.

Komentāri (24)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu