Jaunākās prognozes par gaidāmo laiku nākamnedēļ (19)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: aresauburn™, CC BY-SA 2.0

Piektdien valsts teritoriju šķērso aktīva ciklona centrs un arī sestdien laika apstākļus virs Latvijas noteiks aizejošais ciklons, līdz ar to teritorijas lielākajā daļā gaidāmi nokrišņi - slapjš sniegs un sniegs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sniegtā informācija.

Snigšanas laikā pasliktināsies redzamība. Piekrastē saglabāsies brāzmains ziemeļu puses vējš un līdz ar to Latvijā ieplūdīs aukstāks gaiss - gaisa temperatūra pazemināsies, nakts stundās sasniedzot -8 grādus.

Svētdien ciklona ietekme mazināsies un virs Latvijas izveidosies neliels augsta spiediena atzars, līdz ar to dienas gaitā nokrišņi mitēsies un pierims arī vējš.

Tomēr jau darba nedēļas sākumā valsts teritorijai pietuvosies jauns ciklons, tādēļ no jauna pastiprināsies ziemeļu puses vējš un gaidāmi arī nokrišņi, galvenokārt sniegs. Arī šis ciklons aizvirzīsies uz austrumiem un otrdien Latvija īslaicīgi atradīsies anticiklona atzara ietekmē. Gaisa temperatūra turpinās pazemināties un naktī uz otrdienu austrumu rajonos termometra stabiņš noslīdēs līdz -11 grādu atzīmei.

Nedēļas otrajā pusē laika apstākļus noteiks zema spiediena ieplaka, kas saistīta ar plašu un dziļu ciklonu virs Skandināvijas ziemeļiem. Vējš pastiprināsies un iegriezīsies no rietumiem, dienvidrietumiem. Pakāpeniski Latvijā ieplūdīs siltāks gaiss no Atlantijas okeāna, līdz ar to gaisa temperatūra sāks paaugstināties un darba nedēļās beigās gan naktī, gan dienā tā saglabāsies +1...+6 grādu robežās. Vietām arī gaidāmi nokrišņi, galvenokārt lietus.

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu