Zolitūdes traģēdijas ziedojumu izkrāpēja pie naudas mēģinājusi tikt arī ar citiem paņēmieniem (53)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Par Zolitūdes traģēdijā cietušajiem paredzēto ziedojumu izkrāpšanas mēģinājumu aizturētā sieviete, iespējams, izkrāpusi arī naudu, kas domāta suņu izstāžu rīkošanai.

29.novembrī saistībā ar ziedojumu Zolitūdes traģēdijā cietušajiem izkrāpšanu Valsts policijas (VP) Rīgas Kriminālpolicijas darbinieki aizturēja kādu 1987.gadā dzimušu sievieti. Informāciju par krāpšanas gadījumiem Rīgas Kriminālpolicijas darbinieki saņēma no iedzīvotājiem, kuri par to ziņoja sociālajos tīklos, un arī no kāda žurnālista, pie kura bija vērsusies viena no cietušajām.

Tobrīd policija paziņoja, ka divos gadījumos sieviete izkrāpusi ziedojumus, kas paredzēti Zolitūdes traģēdijā cietušajiem, taču bija aizdomas, ka sieviete izdarījusi arī citus noziegumus, tāpēc presē izplatīja viņas fotogrāfiju un lūdza atsaukties cietušos.

Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis aģentūrai LETA pastāstīja, ka kopumā policija saņēmusi ziņas no desmit iedzīvotājiem par to, ka viņi cietuši sievietes krāpšanās dēļ. Trīs no šiem iedzīvotājiem ziņojuši, ka apkrāpti saistībā ar Zolitūdes traģēdiju. Sieviete apgalvojusi, ka kāds ASV pilsonis vēlas ziedot traģēdijā cietušajiem dzīvokli, taču pirms tam jāziedo nauda dzīvokļa pārreģistrācijas dokumentu nokārtošanai. Traģēdijas gadījumos izkrāptas nelielas naudas summas - no 20 līdz 50 latiem.

Pārējie gadījumi nav saistīti ar Zolitūdes traģēdijā cietušajiem paredzēto līdzekļu izkrāpšanu. Seši iedzīvotāji ziņojuši, ka sieviete solījusi par labu samaksu rīkot suņu izstādes. Pēc naudas saņemšanas sieviete solīto nav izpildījusi. Savukārt vēl vienā gadījumā sieviete krāpšanu realizējusi saistībā ar nekustamo īpašumu.

Sievietei pēc aizturēšanas piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Policija joprojām aicina atsaukties iespējamos cietušos, zvanot uz tālruņa numuru 67086757, 67086477 vai 110.

Jau ziņots, ka 21.novembrī Zolitūdē sagruvusi veikala «Maxima» ēka, nogalinot 54 cilvēkus un vairākus desmitus smagi savainojot.

Šonedēļ policija aizturējusi vīrieti, kurš mēģinājis izkrāpt Zolitūdes traģēdijā cietušajiem paredzētus ziedojumus. Krāpnieks bija pamanījis, ka vienai no Zolitūdes traģēdijā bojāgājušajām sievietēm ir līdzīgs uzvārds kā viņam. Vīrietis bija devies uz vairākām baznīcām, kur, apgalvojot, ka viņa apgādībā palicis mazgadīgs bērns, mēģinājis izkrāpt ziedojumus.

Komentāri (53)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu