Pirms siltāka laika atgriešanās šonedēļ gaidāms lielākais sals šajā ziemā (36)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BellaLago, CC BY-NC-SA 2.0

Sākot ar trešdienu, gaisa temperatūra Latvijā pārsvarā būs augstāka par nulli, līdz ar to gaidāma pašreizējās sniega segas nokušana, liecina «Global Forecast System» prognoze.

Jau ziņots, ka saskaņā ar iedzīvotāju mērījumiem sniega segas biezums vietām valsts rietumu un centrālajā daļā svētdien sasniedza pat 30 centimetru. Zem sniega svara liecoties un lūstot kokiem un vadiem, elektroapgāde pārtrūka 40 tūkstošiem mājsaimniecību.

Pirms silta laika atgriešanās gaidāms līdz šim lielākais sals šosezon – otrdienas rītā gaisa temperatūra vietām būs zemāka par -10 grādiem. Otrdienas vakarā un naktī uz trešdienu Latviju no rietumiem šķērsos siltā atmosfēras fronte, tā nesīs sniegu, slapju sniegu, atkalu un smidzinošu lietu.

Gaisa temperatūra nedēļas vidū paaugstināsies līdz +2..+7 grādiem. Nokrišņu šonedēļ būs maz, debesis pārsvarā klās mākoņi, gaidāma migla.

Komentāri (36)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu