IIHF dibina Čempionu līgu; vai vieta būs arī Latvijai? (67)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

No nākamās sezonas startēs jauns Eiropas hokeja klubu čempionāts, kura nosaukums būs Čempionu līga, pavēstījusi Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF).

Sacensībās piedalīsies 40 klubi no sešām valstīm - Austrijas, Čehijas, Somijas, Vācijas, Šveices un Zviedrijas. Par līgas dibinātājiem kļuvuši 26 klubi, kas šobrīd un arī vēsturiski simbolizē konkrētās valsts čempionātu. Savukārt pārējās vienības no šīm līgām tiks izraudzītas pēc sportiskiem principiem.

Lai turnīrā varētu piedalīties arī spēcīgākās komandas no citiem nacionālajiem čempionātiem, tiks izveidoti īpaši ielūgumi jeb wild card.

Visticamākais, ka jaunajā turnīrā nepiedalīsies neviens klubs no Kontinentālās hokeja līgas (KHL).

«Mums bija sarunas ar KHL vadību, taču viņi nevēlējās pievienoties Čempionu līgai vairāku iemeslu vadīti,» portālā «Gazeta.ru» citēts IIHF prezidents Renē Fāzels. «Viņi vēlējās, lai turnīrā piedalās Somijas klubs Helsinku «Jokerit», kas nākamsezon pievienosies KHL. Tomēr šāds priekšlikums tika noraidīts no Čempionu līgas Direktoru padomes puses. Sauksim to par vienu no iemesliem, kāpēc viņi atteicās.»

Čempionu līgas pirmā sezona sāksies 2014.gada augustā, bet noslēgsies 2015.gada februārī, kad tiks kronēta Eiropas spēcīgākā komanda.

Tieši šīs 26 komandas savās rokās tur galveno Čempionu līgas kontrolpaketi - to īpašumā atrodas 63% čempionāta akciju, kamēr sešu valstu līgām pieder 25%, bet IIHF - 12%.

Šo 26 klubu starpā atrodami arī vairāki Latvijas hokejistu pārstāvētie klubi, piemēram, Šveices vienība Cīrihes « Lions», kurā spēlē Ronalds Ķēniņš, vai arī Kobas Jasa pārstāvētā Čehijas komanda Liberecas «Bili Tygri». Sarakstā atrodamas arī Vācijas komandas Krēfeldes «Pinguine» un Ingolštates ERC, ko pārstāv attiecīgi Herberts Vasiļjevs un Edijs Rinke-Leitāns.

Iepriekš Krievijas Hokeja federācijas prezidents Vladislavs Tretjaks bija izteicies, ka jaunajā turnīrā startēs 48 komandas, kas būtu sadalītas 12 grupās.

Klubi, kas dibinājuši Čempionu līgu:

Austrija: Zalcburgas «Red Bull», Vīnes «Capitals»;

Čehija: Liberecas «Bili Tygri», «Pardubice», Prāgas «Sparta», Ostravas «Vitkovice»;

Somija: Helsinku IFK (HIFK), Jiveskilas JYP, «Kaipa», Oulu «Karpat», Tamperes «Tappara», Turku TPS;

Vācija: Manheimas «Adler», Berlīnes «Eisbaren», Ingolštates ERC, Krēfeldes «Pinguine»;

Šveice: SC «Bern», Frīburgas «Gotteron», Cīrihes «Lions», «Zug»;

Zviedrija: Stokholmas «Djurgarden», Gēteborgas «Frolunda», Kārlstādes «Farjestad», Jenčēpingas HV71, «Linkopings», «Lulea».

Komentāri (67)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu