Liepājas Universitāte dāvanā saņem planieri (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicātes foto

SIA «Aviasabiedrība «Liepāja»» pagājušajā nedēļā Liepājas Universitātes Dabas un inženierzinātņu fakultātei pasniedza apbrīnojamu Ziemassvētku dāvanu - 60. gados ražotu planieri SZD-30.

Planierim ir unikāla konstrukcija, tas ir viens no pēdējiem šāda tipa lidaparātiem, kurš pilnībā izgatavots no koka. Vēlākajos gados planieru ražošanā sāka izmantot stiklaplastu. Tomēr tagad arvien lielāku interesi rada tieši koka konstrukciju lidaparāti, kas savu īpašību (un arī cenas) dēļ iekaro arvien lielāku popularitāti.

Dāvinātā planiera konstrukcija ir tik labā stāvoklī, ka pēc remonta planieris varētu pat pacelties gaisā, taču tas nav dāvinājuma mērķis. Lidaparāts tiks izmantots kā mācību līdzeklis Dabas un inženierzinātņu fakultātes studiju programmā «Mehatronika».

Dabas un inženierzinātņu fakultāte plāno plašu sadarbību ar Liepājas lidostu – gan speciālistu sagatavošanā, gan lidostas resursu izmantošanā bezpilota aviācijas attīstībai Liepājā.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu