Mācīsimies Ziemassvētku dzejolīti muzejā! (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

14.decembrī plkst.12.00 Latvijas Nacionālā vēstures muzeja nodaļā «Dauderi» notiks cikla «Ģimene muzejā» šāgada noslēdzošais pasākums - nodarbība bērniem «Mācīsimies Ziemassvētku dzejolīti muzejā jeb Mazās Māras ziemas stāsts», informēja Astrīda Burbicka, LNVM Muzejpedagoģijas un izstāžu departamenta vadītāja.

Tuvojas Ziemassvētki un ikviens bērns tajos cer saņemt kādu dāvanu. Lai godam sastaptu Ziemassvētku vecīti, jāzina vismaz viens dzejolītis. To parasti iemācās mājās, bērnudārzā, skolā, bet var mācīties arī muzejā.

Jāņa Jaunsudrabiņa dzejoļa «Mazā Māra» apguvi papildinās iespēja aplūkot senas fotogrāfijas ar ziemas skatiem no muzeja krājuma. Tāpat gan bērni, gan pieaugušie varēs salīdzināt mūsdienu ziemas apģērbu ar bērnu apģērbu pirms 30, 50 gadiem un vēl senāka laika un uzzināt, kā mainījušās tērpu tradīcijas.

Pasākuma noslēgumā muzeja darbinieki kopā ar ģimenēm izrotās «Dauderu» nama svētku egli.

«Dauderu» pievilcību vairo plašais parks, kas ieskauj muzeja ēku. Tajā ģimenes ar bērniem daļu šīs vietas apmeklējumam atvēlētā laika var pavadīt svaigā gaisā.

Par ģimeni šā pasākuma kontekstā muzejs uzskata pirmsskolas un jaunāko klašu bērnus, kurus muzeja apmeklējuma laikā pavada pieaugušie (vecāki, radinieki, draugi).

Maksa par pasākumu - 2.50 Ls neatkarīgi no ģimenes locekļu skaita.

Jābrauc ar 5. vai 9.tramvaju līdz pieturai «Aldaris» vai ar 267.maršruta taksometru līdz galapunktam. Ir autostāvvieta.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu