No šodienas laika apstākļi mainīsies (37)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Neneonline, CC BY-NC-SA 2.0

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) sinoptiķi prognozē, kādi laika apstākļi gaidāmi šajā nedēļā. 

LVĢMC informē, ka šonakt, atmosfēras spiedienam paaugstinoties, debesis skaidrosies, nokrišņi nav gaidāmi, dažviet veidosies sarma. Nakts būs auksta – termometra stabiņš teritorijas lielākajā daļā noslīdēs līdz -10...-15 grādu atzīmēm, tikai vietām piekrastes rajonos būs par dažiem grādiem siltāk.

Rīt dienā sinoptiskā situācija mainīsies - laika apstākļus Latvijā noteiks zema spiediena ieplaka. Pakāpeniski valsts teritoriju šķērsos siltā atmosfēras fronte, un līdz ar brāzmainiem dienvidu puses vējiem Latvijā sāks ieplūst siltāks gaiss. Daudzviet gaidāmi nokrišņi – sniegs un slapjš sniegs, kas pakāpeniski, pieaugot temperatūrai, pāries lietū. Īpaši jāuzmanās autovadītājiem, jo ceļi apledos.

Trešdien dienā virs Latvijas pastiprināsies augsta spiediena atzars, līdz ar to nokrišņi mitēsies, un debesis pakāpeniski skaidrosies. Gaisa temperatūra, pateicoties dienvidu puses vējiem, turpinās pieaugt, maksimumu sasniedzot ceturtdien dienā un naktī uz piektdienu, kad termometra stabiņš pakāpsies līdz +2...+6 grādu atzīmei.

Sniega sega, kas nedēļas sākumā klāj teritorijas lielāko daļu, kusīs un saplaks, sevišķi Latvijas rietumos, tomēr pavisam tā neizzudīs.

Piektdien teritoriju šķērsos aukstā atmosfēras fronte, tādēļ vējš iegriezīsies no ziemeļrietumiem un pieņemsies spēkā. Latvijā atkal ieplūdīs aukstāks gaiss - dienas gaitā gaisa temperatūra pazemināsies un naktī uz sestdienu tā atkal kļūs negatīva.

Nedēļas nogalē vietām gaidāmi nelieli nokrišņi. Jau svētdien gaisa temperatūra no jauna sāks paaugstināties, un naktī uz pirmdienu tikai austrumu rajonos tā būs zem 0 grādu.

Komentāri (37)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu