Latvijas florbolistēm trešā sagrāve pasaules čempionātā (17)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: floorball.org

Latvijas sieviešu florbola izlase pasaules čempionāta apakšgrupas pēdējā mačā pirmdien ar 1:12 (0:7, 1:2, 0:3) kapitulēja sacensību mājiniecēm no Čehijas.

Trešo maču pēc kārtas Latvijas izlase sāka neveiksmīgi un jau 1. minūtē čehietes realizēja soda metienu, kas tika piešķirts pēc Evelīnas Garbares spēles vārtsarga laukumā. 7. minūtē Latvija jau zaudēja ar 0:3, bet kopā pirmajā trešdaļā mājinieces guva septiņus vārtus. Arī atlikušajā laikā Čehijai piederēja iniciatīva, kas deva pārliecinošu uzvaru.

Vienīgie vārti Latvijai tika gūti otrās trešdaļas pēdējā minūtē, kad Čehijas florboliste nejauši ieraidīja bumbiņu savos vārtos.

Par labāko spēlētāju Latvijas izlasē tika atzīta Luīze Biļinska.

Vēl vienā B apakšgrupas trešās kārtas mačā pirmdien Šveice ar 6:3 pieveica Norvēģiju.

Līdz ar to uzvaru apakšgrupā ar sešiem punktiem trijos mačos izcīnīja Šveice, otrā ar četriem punktiem bija Čehija, trešajā vietā palika Norvēģija, kas tika pie diviem punktiem, bet Latvija zaudēja visos trijos mačos.

Kā ziņots, pirmajā mačā sestdien Latvija ar 1:6 zaudēja grupas favorītei Šveicei, bet dienu vēlāk ar 0:7 kapitulēja Norvēģijai.

Līdz ar to sacensību turpinājumā Latvijas izlase otrdien astotdaļfinālā tieksies ar C apakšgrupā uzvarējušo Slovākiju, bet, ja Latvija sasniegs ceturtdaļfinālu, tajā spēkosies ar pasaules spēcīgāko vienību Zviedriju.

Šajā čempionātā ir jauna izspēles kārtība, kas tika ņemta vērā jau izlozes laikā. A un B apakšgrupās ielozēja tās astoņas valstsvienības, kas pasaules rangā ieņem astoņas augstākās vietas, bet C un D apakšgrupās - pēc ranga nākamās astoņas izlases.

Pēc apakšgrupu turnīra A un B grupu divas labākās izlases uzreiz iekļuva ceturtdaļfinālā, bet A un B grupu trešo un ceturto vietu ieguvējas astotdaļfinālā spēlēs ar C un D apakšgrupu divām labākajām komandām par atlikušajām četrām vietām ceturtdaļfinālā.

Pārējos astotdaļfināla pāros Norvēģija tiksies ar Austrāliju, Polija spēkosies ar Dāniju, bet Krievija tiksies ar Vāciju. Tikmēr vietu ceturtdaļfinālā automātiski garantējušas Zviedrija, Somija, Šveice un Čehija.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu