Talantu šova sensācijai Sūzenai Boilai diagnosticēts Aspergera sindroms (41)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Reuters/Scanpix

Skotu dziedātājai Sūzenai Boilai, kura kļuva slavena pēc uzstāšanās talantu šovā «Britain's Got Talent», diagnosticēts viens no autisma paveidiem - Aspergera sindroms, viņa atklāja britu laikrakstam «The Observer».

52 gadus vecajai Boilai tas bijis atvieglojums, jo viņa gadiem bija ticējusi bērnībā uzstādītajai diagnozei par smadzeņu bojājumiem. Dziedātāja atklāja, ka visu mūžu esot ķircināta par savādo uzvedību. Bērnībā vienaudži viņu dēvējuši par «vientiesi Sūziju». Pirms gada Boila vērsās pie skotu ārsta, kas viņai atklāja Aspergera sindromu. Tā galvenās izpausmes ir grūtības iekļauties sabiedrībā un šaurs interešu loks.

«Bērnībā tika uzskatīts, ka man ir smadzeņu bojājumi. Taču es zināju, ka tā ir nepatiesa diagnoze,» sacīja Boila. «Tagad es labāk saprotu, kas nav kārtībā, kā arī jūtos atvieglota.» Boila acumirklī kļuva slavena, kad 2009.gadā uz «Britain's Got Talent» skatuves nevainojami izpildīja dziesmu «I Dreamed a Dream» no mūzikla «Les Miserables» («Nožēlojamie»).

No parastas sievietes viņa kļuva par pieprasītu izpildītāju. Viņas dzīvesstāsts iemūžināts mūziklā. Boila mācās sadzīvot ar Aspergera sindromu un cer, ka diagnozes nonākšana atklātībā padarīs citus iecietīgākus. «Manuprāt, cilvēki izturēsies labāk, jo tagad es pati labāk saprotu, kas esmu un kāpēc rīkojos tieši tā,» viņa teica.

Komentāri (41)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu