Foto: Plānots izgatavot piecus «Mercedes AMG Vision Gran Turismo» superauto (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Superautomašīna «Mercedes AMG Vision Gran Turismo» tās prezentācijas laikā bija vien butaforija – to izgatavoja datorspēlei «Gran Turismo 6». Taču jaunākās ziņas liecina, ka šo savdabīgi skaisto auto varētu ražot arī sērijveidā, vēsta ārvalstu mediji.

ASV kompānija «J&S World Wide Holdings» šo automašīnu plāno būvēt uz «Mercedes-Benz SLS AMG GT» modeļa bāzes. Tam būs oglekļa šķiedras virsbūve, nolaižams aizmugurējais spoileris, tika mainīts arī spēkrata interjers. Plānots, ka automašīna būs vieglāka, nekā donors, līdz ar to tā būs arī dinamiskāka.

Superauto dzinējs netiks mainīts – standartā tiks ražots 6,3 litru V8 motors ar 591 zirgspēku.

Rezultātā tiek sagaidīts, ka jaunā automašīna 100 kilometrus stundā lielu ātrumu spēs uzņemt par vienu līdz divām sekundes desmitdaļām ātrāk, nekā standarta «Mercedes-Benz SLS AMG GT», kas šādu ātrumu spēj uzņemt 3,7 sekundēs.

Plānots, ka šādu automašīnu skaits pasaulē nepārsniegs piecus, no kuriem divi tiks Eiropai, divi Ziemeļamerikai, bet viens tiks pārdots Tuvajos Austrumos.

Viena šāda spēkrata pircējs jau esot atrasts. Viena auto cena varētu būs 1,5 miljoni ASV dolāru.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu